sosen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Witam. Zacznę od tego, że przeszukałem dział, jak również korzystałem z wyszukiwarki. Nic nie znalazłem. Widzę jednak, że tu sami znawcy tematu to może ktoś mi pomoże. Spotkaliście się z takimi pamięciami? Interesuje mnie jak się one kręcą: http://www.agito.pl/product/42000?cid=707 Dobrze by było gdyby poszły na 800 :-P Takie moje marzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Zaraz, expertem nie jestem ale ja mam te ramce. 2m-ce temu przed obnizkami dalem 500zł, nawet Goodramy PRO 900 są tańsze niż te co pokazałeś! Jeśli się nie mylę to bynajmniej nie kupuj w tym sklepie, bo te 2GB kosztuje ~300zł gdzie indziej. A tak btw. To czytam i czytam o tych Gooramach PRO i jak w końcu z tymi kostkami? Na jakich one są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Widzę, że nikt nie zauważył, że to nie są GoodRamy 2x1024 (czyli 2GB) ale 2x2048 (czyli 4GB), więc cena jest przystępna. W necie ciężko coś znaleźć na ich temat dlatego pytałem tu. Dla mnie kluczową sprawą jest to, że to 4GB w dwóch modułach (chyba, że znajdziecie mi płytę z 8 slotami pamięci ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Są takie mobasy chyba :P Serwerówki ;) No ale dobra, mój błąd :( no niby przystępna ale te pamiątki chyba nie kręcą się wyjątkowo dobrze. Poszukaj GR Pro bo w sumie tanie są ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) A tak btw. To czytam i czytam o tych Gooramach PRO i jak w końcu z tymi kostkami? Na jakich one są?na D9 GMH :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207347&st=570 post nr 600 Edytowane 13 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) No cóż, nowy nabytek: Edit: 2.45V z biosu Edytowane 23 Lipca 2007 przez aqiulino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn3jk Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 SP 2 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 SP 2 ???HP2; Nie będę narzekał B-) 2,45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Twoje TRFC i pare innych alph to mnie bardzo zabolaly :lol: Jesio powiedz kto znajduje cuda 2 x 2GB latajace po 600MHz B-) w normalnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zanim sie zorientowalem ze to 2x2GB to chcialem pisac ze memy takie sobie i zadnego cudu nie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Twoje TRFC i pare innych alph to mnie bardzo zabolaly :lol: Jesio powiedz kto znajduje cuda 2 x 2GB latajace po 600MHz B-) w normalnej cenie. Ty zawsze narzekasz. Na niższym TRFC nie hula, a reszta auto. Tak, tak, dziękuje :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Od takie sobie dwie recenzje :wink: Geil Black Dragon Quad Test pamięci D9 Miłego czytania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Możesz coś więcej napisać na temat programowania SPD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Ale w znaczeniu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Tajfunek, ewentualnie SPD Tool ;] Zabawa prawie jak z biosem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Programowanie SPD w dzisiejszych czasach jest banalnie proste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 ale czy pamięci nie padną od tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 ale czy pamięci nie padną od tego? a czy mobo pada od flashowania biosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 nio nie pada. Ja bałbym sie zaingerować w spd, ale w bios płyty juz nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 nio nie pada. Ja bałbym sie zaingerować w spd, ale w bios płyty juz nie :) Nic sie nie stanie. SPD Tool/Sys Tool i mozna dzialac. Z pod Win'a wsio idzie zrobic. Z 8 razy zmienialem SPD na Ballistix, w celach testowych, pare razy na 5400UL w celu poprawy kompatybilnosci i raz na jakichs D9DCD w celu zabawy doslownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) co myslicie o czyms takim? 4x1gb 2.3V jeszcze cos z nich wydusze mysle ;) Edytowane 29 Lipca 2007 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 czy kto kolwiek wie w czym moze byc przyczyna ? program zpu-z pokazuje mi ze posiadam pamieci ddrII pc2 6400 a tak na prawde mam pc2 8500 ... co jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Otóż CPU-Z niepoprawnie rozpoznaje nominalne taktowanie pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Rozpoznaje prawidłowo. On potrafi odczytać tylko to co jest w SPD. Naklejki w obecnej wersji jeszcze nie potrafi odczytać. co myslicie o czyms takim? 4x1gb 2.3V jeszcze cos z nich wydusze mysle ;) Nawet jak na 4GB to nic szczególnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 ale wchodzac do biosu mam nawet ustawione w auto 800mhz ... chetnie bym ustawil normalnie tak jak jest satego przystosowane ale w tym chipsecie nvidii wszystko jest porabane :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Rozpoznaje prawidłowo. On potrafi odczytać tylko to co jest w SPD. Naklejki w obecnej wersji jeszcze nie potrafi odczytać. Zależy co mamy na myśli. Nawet jak w SPD są prędkości wyższe (co odrazu wskazuje, że to wyższe "PC") od PC6400 to przy walidyzacji i tak nam ukaże się napis PC6400... :wink: Edytowane 30 Lipca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 ustawilem w biosie recznie 1066 mhz a cpu-z dalej mi pokazuje ze mam 800mhz ... juz nic nie rozumiem :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 P5K Vanilla, Patriot 2x512 9200 ELK -> GKX @ 2.4V Nawet fajne takty jak na tak male vdimm ;) XA zrobisz tyle przy normalnych alpha timingach, a nie wzietych z kosmosu? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 P5K Vanilla, Patriot 2x512 9200 ELK -> GKX @ 2.4V [img ]http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/p5k/660%205-5-5-15%20spi32m.PNG[/img] Nawet fajne takty jak na tak male vdimm ;) XA zrobisz tyle przy normalnych alpha timingach, a nie wzietych z kosmosu? :] Dajesz do 666 ;) szkoda ze to tylko 2x512, ale ładnie ładnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...