Skocz do zawartości
lukmek

Testy Pamięci Ddr2

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis wziolem na testy kilka sztuk kingstona 1024MB 667Mhz Cl5 jednostronne na kosciach Micron D9NHL.

W celu przestrogi napisze tylko za sa kiepsie, 900MHz 5-5-5-15 botowaly ale 944 juz nie, bez wzgledu na napiecie i timingi, szczerze bez rewelacji. Elpida, promos ciekawsze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam A-daty 667CL5. Idą na 435 4-5-4-11-2T na 2.1V. Windows się ładuje nawet na 470, ale jest strasznie niestabilnie (chcą większego napięcia :) ). Moje pytanie dotyczy kości... Zidentyfikujecie producenta przy tak słabej jakości zdjęcia? PCB wiem, że mam BP :)

http://img522.imageshack.us/my.php?image=p1010035vz7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

A co tam, tez sie pochwale co wpadło w moje brudne łapska ;)

Niestety, czasu mam "mniej niz zero" na testowanie wiec tylko taki sobie screen ;) . Niedługo moze wylądują jakieś podobne kompleciki na giełdzie, wiec badzcie czujni ;)

Wszystko na p5w64

edit

Po vdimm jestem pewien, ze bariera 1100 przy takich taktach zostanie przekroczona w mgnieniu oka. Przy 2.4v do 540 dobijam spokojnie na szybkiego.. na innym komplecie ;) ...a to tylko 975x ;)

NIeźle - pokaż tyle przy 4:5 i będzie git <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czasu ostatniego "testu" pamieci nawet nie wlaczalem tego kompa. Brakuje mi czasu, doszło pare obowiazków i klopsik. Bedzie czas, ochota i jakiś dodatkowy bodziec - zrobi się wszystko należycie ;) .

Od kilkudziesieciu dni lezy przedemna sporo gb grubasów i zadnego wplywu na mnie nie maja... czy ja jestem chory?

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

Od czasu ostatniego "testu" pamieci nawet nie wlaczalem tego kompa. Brakuje mi czasu, doszło pare obowiazków i klopsik. Bedzie czas, ochota i jakiś dodatkowy bodziec - zrobi się wszystko należycie ;) .

Od kilkudziesieciu dni lezy przedemna sporo gb grubasów i zadnego wplywu na mnie nie maja... czy ja jestem chory?

ty moze chory i jestes, ale ja zdrowy calkowicie :) adres do mnie znasz, podeslij to przetestuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twec napisał(a):

OCZ 2 GB DDR2 1066 Reaper EPP CL5 (2x 1 GB) @ 1320MHz 5-5-5-15 (2,48V)

Sliczne pamieci :) Dzis do mnie takze przyszedl kroliczek, zobaczymy czy wyniki sa powtarzalne ;) Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi