Twój Pan Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 To teraz tyle na czwórkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Taaa, jeszcze jakies zyczenia ?:P wlasnie wrzucilem na ruszt Reapery 2x1GB 9200 CL5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 P5K Vanilla, Patriot 2x512 9200 ELK -> GKX @ 2.4V Nawet fajne takty jak na tak male vdimm ;) XA zrobisz tyle przy normalnych alpha timingach, a nie wzietych z kosmosu? :] Ładnie :) Alphy mi MSI samo ustawialo i zapomnialem ich pozmieniać :cry: W każdym razie mam ciut więcej Chyba też ładnie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ładnie :) Alphy mi MSI samo ustawialo i zapomnialem ich pozmieniać :cry: W każdym razie mam ciut więcej Chyba też ładnie? :wink: też 2,4V ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) 2.6v z biosu (2.57 multimetrem) :) na 2.4 z biosu MSI było 665 bodajże, a na 2.5v 675 MHz :D Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) ech ta P5K daje jakąś bonifikatę dla ramu <_< :wink: Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ustaw normalnie alphy to pogadamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Chciałbym :) ale memki wczoraj Wilkowi odesłałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ech ta P5K daje jakąś bonifikatę dla ramu <_< :wink: Na dodatek msi p35 ciut lepiej prowadzi memki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ech ta P5K daje jakąś bonifikatę dla ramu <_< :wink: Taa - na 5-5-5 i przy nie za wysokim Vdimm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Na dodatek msi p35 ciut lepiej prowadzi memki :P Wcale nie :? 2x1 GB powyżej 600 MHz nie uświadczysz... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wcale nie :? 2x1 GB powyżej 600 MHz nie uświadczysz... :unsure: to ja mialem w takim razie dwie sztuki mutanty co dzialaly tyle :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 to ja mialem w takim razie dwie sztuki mutanty co dzialaly tyle :] jestem swiadkiem :)... bez problemu sie trzymaly :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A ile wam zrobiły? :) I może jakieś ustawienia pomocne, dobrzy ludzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A ile wam zrobiły? :) I może jakieś ustawienia pomocne, dobrzy ludzie :wink: To ponoc ty krecisz ramy tak, ze ohoho. Kazda firma mi to mowi, wiec ja biedna lamka nie bede zabieral glosu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) To ponoc ty krecisz ramy tak, ze ohoho. Kazda firma mi to mowi, wiec ja biedna lamka nie bede zabieral glosu :] Przepraszam bardzo. To mi ostatnio Marcin (?) z extrememem wypominał, że katuję pamięci :lol: . A z zabieraniem głosu masz rację :* Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Postaram się sam dojść :) w każdym razie ile wam zrobiła płytka na memkach 2x1 GB? :) (tyle możesz powiedzieć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A ja proponuję powrót do samej walidacji (bez Pi, memsetów) itd ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Alphy mi MSI samo ustawialo i zapomnialem ich pozmieniać :cry: W każdym razie mam ciut więcej Tylko, że ty zawsze masz alphy z kosmosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Tylko, że ty zawsze masz alphy z kosmosu... No i memset sluzy do ich zmiany, a nie tylko ogladania jak to sobie mobo je ustawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) Tylko, że ty zawsze masz alphy z kosmosu... Przykłady jeśli można wiedzieć :) W przypadki team groupów (choćby) ustawiałem najostrzejsze jakie się dało na P5N32E SLI :-P @ ryba Miałem na myśli SPI32M albo Dual SPI32M, ale wynik dobry :) jakie pamięci? W przypadku Goodramów zapomniałem przestawić alphy, ale z drugiej strony dobrze wiecie, że timingi alpha na D9 nie mają dużego znaczenia jeśli chodzi o stabilność (pod warunkiem, że się nie ustawia jakiś ultra niskich...). W każdym razie jednak w testach memki na 5-5-5-15 na 685 MHz z padacznymi alphami wygrałyby z pamięciami 660 MHz 5-5-5-15 + najostrzejsze alhy... więc nie wiem po co tyle krzyku :wink: Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Przykłady jeśli można wiedzieć :) W przypadki team groupów (choćby) ustawiałem najostrzejsze jakie się dało na P5N32E SLI :-P @ ryba Miałem na myśli SPI32M albo Dual SPI32M, ale wynik dobry :) jakie pamięci? W przypadku Goodramów zapomniałem przestawić alphy, ale z drugiej strony dobrze wiecie, że timingi alpha na D9 nie mają dużego znaczenia jeśli chodzi o stabilność (pod warunkiem, że się nie ustawia jakiś ultra niskich...). W każdym razie jednak w testach memki na 5-5-5-15 na 685 MHz z padacznymi alphami wygrałyby z pamięciami 660 MHz 5-5-5-15 + najostrzejsze alhy... więc nie wiem po co tyle krzyku :wink: 32m przeszlo by na tych samych ustawieniach, 16m liczylem na wyzszych, takze bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zapraszam do przeczytania :D Mushkin SP2+ PC6400 2x1 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Zapraszam do przeczytania :D Mushkin SP2+ PC6400 2x1 GB Pokaż screen z memsetem (OC CL4), bo te 1100MHz to chyba z kosmosu wziąłeś... Radiatory mają długie klamry, dzięki czemu idealnie przylegają do kości (w przeciwienstwie np do G-Skill'a) : +1 za to :wink: EDIT: poprawka ;) Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) EDIT Coś mi obrazki nie działają, daję linka do topicu na XS XS Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Pokaż screen z memsetem (OC CL4), bo te 1100MHz to chyba z kosmosu wziąłeś...Hmm...ja tam widzę CL4 1020... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Hmm...ja tam widzę CL4 1020... :oops: Źle spojrzałem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 A ja kocham swoje infineon :lol: 416@3433 11 2t@2.33v :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dożuce coś od siebie; Crucial Balistix Tracer PC2-6400 @1140 przy 2.40v ustawione w biosie. Odczyty z uguru wahają się 2.38-2.40. Być może podniesienie napięcia jeszcze troche poprawi rezultat. System wstaje max na 1180 ale spi i orthos się wywalają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kompol - Paweł Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Które ustawienie jest najwydajniejsze do codziennej pracy: 4-4-4-12 900Mhz czy 5-5-5-12 1000Mhz. Mniejsze timingi czy wyższy zegar? proc to brisbane 2,8Ghz i pamięć ocz platinum rev2 4-4-4-15 800Mhz. Ah i jeszcze jedno jaka jest róznica między 800Mhz 4-4-4-12 a 900Mhz 5-5-5-12. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Yayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...