Kas Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Które ustawienie jest najwydajniejsze do codziennej pracy: 4-4-4-12 900Mhz czy 5-5-5-12 1000Mhz. Mniejsze timingi czy wyższy zegar? proc to brisbane 2,8Ghz i pamięć ocz platinum rev2 4-4-4-15 800Mhz.4-4-4-12 900MHz... tak przynajmniej na C2D jest. Najprawdopodobniej na AMD tez bedzie wydajniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kompol - Paweł Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Czyli wynikałoby również, że 800mhz na 4-4-4-12 bedzie wydajniejsze niż 900mhz na 5-5-5-12 ale chyba w testach syntetycznych jest odwrotnie z ta wydajnością. Muszę to ogarnąc bo mnie głowa boli juz od tego podkręcania mam za duzo wątpliwości i musze się upewnić czy krótkie timngi czy wysokie zegary. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Yayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Przy AMD ważniejsze są timmingi niż takty, a w C2D odwrotnie. U Ciebie lepiej będzie 800 przy CL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Przy AMD ważniejsze są timmingi niż takty...AMD + SuperPI - wazniejsze takty niż timingi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kompol - Paweł Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zdecydujcie sie ludzie :) Ja widzialem test moich pamięci w których chyba właśnie takty wygrywały. Ale sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zdecydujcie sie ludzie :)W normalnej pracy miedzy 1000 5-5-5-X a 900 4-4-4-X roznic i tak nie uswiadczysz :wink: A do PI, markow etc. to sam sobie sprawdz B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Kryptoreklama :wink: Goodram PRO PC7200 i PC8500 Zapraszam do czytania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Panowie, zadam to pytanie tutaj, bo nawet nie wiem gdzie pasuje :) Mam tera do opylenia swoje stare Corsairy XMS2 2x1GB oraz OCZ Flex 2x1GB CL3 i tak sie wlasnie zastanawiam, czy moze ich nie przetrzymac jeszcze. Nie slyszal ktos moze jakichs plotek, ze DDR2 pojda cos w gore ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 czy dla 20zł opłaca sie trzymać to już musisz sobie odpowiedzieć sam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Po przetestowaniu 3 zestawów losowych OCZ Special Ops 2x1GB DDR2 800 CL5 stwierdzam że: Przy cl5 wszystkie zestawy +- 10-15MHz chodzą : Średnio : 960MHz vdimm 2.0 Średnio : 1000MHz vdimm 2.1 Średnio : 1040MHz vdimm 2.2 Jak zrobie testy na cl4 też podam . Mam nadzieje ze sie przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 a ja mam pytanko. Czy ktoś z Was może powiedzieć cokolwiek na temat pamiątek Mushkin HP2-6400? Z róznych tabel wynika, że są one produkowane na D9GMH. kosztuja około 450zł za nowy kit i zastanawiam się, czy nie skusić się na taki komplet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Z tego co mi wiadomo HP2 są na ProMOSie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 przegladam zagraniczne testy i rzeczywiscie ProMOS :/ TUTAJ piszą natomiast że D9GMH. X_A - może sprawdziłbyś te memki. Nie lubie kupować w ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn3jk Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Mushkin HP2-6400 http://www.overclock3d.net/gfx/articles/20...6165915999l.jpg widać trafiają się na rożnych kosciach -> min. D9GSV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 to jest wersja 2x2 GB - one rzeczywiscie są na micronach, jednak mnie interesuje 2x1 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 przegladam zagraniczne testy i rzeczywiscie ProMOS :/ TUTAJ piszą natomiast że D9GMH. X_A - może sprawdziłbyś te memki. Nie lubie kupować w ciemno. 2x2 GB są na Micronach. Pierwsze HP były na D9 GMH. Z obecnymi to nie wiem. W każdym razie HP2 lecą do PL i biorę je na testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 mam problem podkrecialem procka i pusicilem superpi 16M i mialem wynik 10min 04 s gdy podkrecilem pamieci do 900 mhz mailem 11 min ale w everescie o 1000mb lepsze wyniki w winrarze tez lepszy co moze byc przyczyna ze mam taki maly wynik w superpi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 może zmieniłeś dzielnik pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wlasnie nosze sie z wymiana swoich ramek na zestaw 4x1, obecny zestaw slabo nadaje sie do OC, mam okazje kupic GEIL DDR2 4096 MB PC6400 4x1GB BLACK DRAGON http://www.geil.com.tw/products/show/id/122 Ciekwai mnie na jakich kosciach robione sa te ramki, wersja 1066 to Micron lub Promos. Za cholere na sieci nie moge znalesc zadnych informacji, moze ktos cos slyszal albo juz testowal ten zestaw bede wdzieczny za kade info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wlasnie nosze sie z wymiana swoich ramek na zestaw 4x1, obecny zestaw slabo nadaje sie do OC, mam okazje kupic GEIL DDR2 4096 MB PC6400 4x1GB BLACK DRAGON http://www.geil.com.tw/products/show/id/122 Ciekwai mnie na jakich kosciach robione sa te ramki, wersja 1066 to Micron lub Promos. Za cholere na sieci nie moge znalesc zadnych informacji, moze ktos cos slyszal albo juz testowal ten zestaw bede wdzieczny za kade info.Podkrecaja sie niezle, jezeli masz okazje kupic taniej niz osobno dwa zestawy 2GB to mozesz je nabyc. Ich recenzje mozna znalezc w polskiej sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Podkrecaja sie niezle, jezeli masz okazje kupic taniej niz osobno dwa zestawy 2GB to mozesz je nabyc. Ich recenzje mozna znalezc w polskiej sieci. Nie porównuj PC8500 do PC6400... PC6400 jest robione na Elpidach i nie wiadomo jak się kręci (za pewne w miarę dobrze, ale nikt tego nie testował). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Nie porównuj PC8500 do PC6400...O przepraszam. Nie zauwazylem, ze mowa o 800 :oops: Cofam to co napisalem. Dzieki XA. Edytowane 5 Września 2007 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wlasnie wlasnie mowa jest o 800, takie moge miec za jakies 600 netto, zastanawiam sie ostro chyba ze wezme narazie GP 1066 2x1 GB a za jakis czas druga taka parke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ma ktoś tutaj Patrioty 2xGB Signature Line 667MHz CL5? Mam takie kostki i całkiem miło idą, mimo tego, ze moja płyta ma dość skromne napięcie na RAM, bo tylko 2.1V. Na razie udało mi się zrobić 720MHz 4,4,4,11 1T, 733 MHz 4,4,4,12, 2T, 900MHz 5,4,4,12 2T, a to wszystko na 1.8V :D Moja płytka ma coś z regulacją, bo jak dołożę voltów, to nie widać różnicy w osiągach (albo kostki są coś nie tego). Są chyba na Powerchipach, ale nie jestem pewien - tak wyczytałem w necie. Wydaje mi się, że nieźle jak na najzwyklejsze kości, które kosztowały mnie tylko ~290 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 O przepraszam. Nie zauwazylem, ze mowa o 800 :oops: Cofam to co napisalem. Dzieki XA. Tak myślałem, że nie zauważyłeś oznaczeń :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Kiedyś przez moje łapki przepłynęły takie memki (GEILE 800) i były zrobione na micronach. Niestety nie miałem czasu zeby sprawdzić co potrafią :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Kiedyś przez moje łapki przepłynęły takie memki (GEILE 800) i były zrobione na micronach. Niestety nie miałem czasu zeby sprawdzić co potrafią :/ Może miałeś 800 cl3? One sa na micronach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 nie nie nie... to były 4x1 geil black dragon 800 cl4 a może to promos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 w przypadku geili nie odgadniesz czy to promos czy elpida... tylko po OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) w przypadku geili nie odgadniesz czy to promos czy elpida... tylko po OC Dlaczego? Przecież elpide mozna rozpoznac bez wiekszych trudnosci :-P Edytowane 7 Września 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...