Skocz do zawartości
lukmek

Testy Pamięci Ddr2

Rekomendowane odpowiedzi

manieq1 napisał(a):

A ja widze 5-5-5-12 2t :)

Ale powiem wam ze jak liczylem 1M to nie bylo zadnej roznicy miedzy 5-4-4-10 a 5-4-4-1 czemu tak?

Przeliczylem 1M @840 3-3-3-9 2.5v, screena niestety nie mam, ale moze jeszcze zrobie :)

jaki czas ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe OCZ na Qimondzie to [ciach!]o w porównaniu do tego co było na D9...

Żal dupe ściska, nie robią nawet 400 MHz (800 MHz DDR) na Cl3-4-4-15... :lol: Na 2.4v już nie wejdą do windowsa...

Mowa o reaperach PC9200 2x1 GB...

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xtreme Addict napisał(a):

Nowe OCZ na Qimondzie to [ciach!]o w porównaniu do tego co było na D9...

Żal dupe ściska, nie robią nawet 400 MHz (800 MHz DDR) na Cl3-4-4-15... :lol: Na 2.4v już nie wejdą do windowsa...

Mowa o reaperach PC9200 2x1 GB...

Qimonda :

inaczej QiBiedronka

szybko i tanio ??

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że sprzedaję moje Goodramy z siga, kupiłem dziś 2x1GB Kingston 800MHz na Elpidach, szukałem 667, ale nie było. Mam 2 dni na przetestowanie, ciekaw jestem, jak się będą sprawować, zawsze mogę oddać. Jeżeli mi się nie spodobają, kupię Cruciale albo Mushkiny na allegro. W Komputroniku nie było Traescend'ów Axe, w innych sklepach też nie, dominowały Goodramy na przeróźnych kościach jak i Kingston na hynix'ach.

Miał ktoś do czynienia z tymi 800MHz na Elpidach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon napisał(a):

Miał ktoś do czynienia z tymi 800MHz na Elpidach?

a co masz w oznaczeniach na chipach?

podejrzewam że to to samo co jest teraz w kingston ddr667 na elpidach i wyniki powinny być podobne- 1050-1100 na piątkach ok 2.1V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien czy w dobrym temacie pytam, ale co sądzicie o tych nowych G.Skillach PI? Myślicie, że będą się dobrze kręcić? Cena nie jest bardzo wysoka, bo pamiątki widziałem w DDR2.pl : http://ddr2.home.pl/product_info.php?manuf...products_id=317 a w dodatku producent zapewnia, że się mniej grzeją w porównaniu do konkurencji. Jest sens ich kupna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gerlath napisał(a):

a co masz w oznaczeniach na chipach?

podejrzewam że to to samo co jest teraz w kingston ddr667 na elpidach i wyniki powinny być podobne- 1050-1100 na piątkach ok 2.1V

Racja zrobiły 1000MHz na 2.1V, teraz Orthos blend, a Goodramy już sprzedałem. Dość drogo zapłaciłem za Kingstony - 146 zł w jednym ze sklepów, ale przewertowałem wszystkie półki w poszukiwaniu czegoś na Elpidach. Przydałoby się 2x1GB 800MHz na Elpidach jeszcze ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj udało mi się zakończyć modyfikacje i podkręcanie kompa, przynajmniej na razie. Pamięci stanęły na 5 5 5 15, 2.3V i 1200 mhz. Wcześniej pamięci się grzały obecnie zainstalowałem na nich wiatrak i jest stable. Wiatrakipodpięte pod regulator obrotów pozwalają mi całkowicie wyciszyć kompa a WC na procu i grafie pomaga odprowadzić ciepło na zewnątrz, w zailaczu po fanswapie siedzi bezselestny nexus 12 cm: tutaj te modyfikacje: http://files.filefront.com/qauczuqrar/;10013871;/f

Tutaj wyniki pamięci z everesta:

Dołączona grafika

Edytowane przez QauczuQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodalem 2 komplety pamieci:

1). 2x1GB Corsair XMS2 800MHz CL4 na ProMOSach

2). 2x1GB Corsair Dominator 800MHz CL4 na ProMOSach

Osiagi w OC praktycznie identyczne: ok 1100MHz CL5 przy 2.1V.

W takim razie jaka jest roznica miedzy Dominatorami a zwyklymi XMS2? Tylko inny radiator?

Edytowane przez shooter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składam komputer i nie wybrałem jeszcze tylko pamięci. Kompletnie się na tym nie znam, ale cały komputer składam z myślą o OC. W końcu wystarczy trochę poczytać i można zaczynać zabawę.

Potrzebuje 2 razy 2GB tak żeby mieć wolne sloty na przyszłość i dokupić drugi taki sam komplet. Chciałbym żeby pamięci się dobrze kręciły i były w granicach 260-280zł max.

Za pomoc z góry dzięki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

wg. popularnej strony ramlistcośtam, mój komplet może być na D9GMH/GKX.

wiecej nie długo.

porównuj kostki (patrząc z profilu) to wyglądają jakby tam jednak były gmh.

porównałem do lanfestów.

Edytowane przez FatAlbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

600 5-5-5-15,mialem D9GMH,ktore potrzebowaly ok 2.3v do 600Mhz,byly takie co 2.1v bez problemu lykaly,obecnie jade na Lanfestach i 2.15v styka :)

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FatAlbert napisał(a):

dobra to sie okaze ile potrzebują do 600 ;)

no otoz to,jak beda chcialy duzo,albo nie dadza rady to to nie sa d9gmh ;) na 99.9%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co ja nie wiem za bardzo jak plyty pod AM2 prowadza memki,ale na p35,x38 jak nie masz nawet 570 5-5-5-15 2.3v to raczej watpie,ze to sa D9GMH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi