... Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam Mam płyte główną Abit AI7, która została wyposażona w złącza SPDiF w obu kierunkach (in/out). I teraz moje pytanie: czy za jego posrednictwem można podłączyć np. głośniki (jeżeli też są wyposażone w SPDiF)? Czy daje to jakieś słyszalne rezultaty w jakości dzwięku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam Mam płyte główną Abit AI7, która została wyposażona w złącza SPDiF w obu kierunkach (in/out). I teraz moje pytanie: czy za jego posrednictwem można podłączyć np. głośniki (jeżeli też są wyposażone w SPDiF)? Czy daje to jakieś słyszalne rezultaty w jakości dzwięku? Mniej szumow, a w jakosci roznica bedzie znikoma (moze byc nawet gorzej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 a dlaczego gorzej niby? Po światłowodach sygnał idzie, wiec chyba najmniejsze zakłucenia powinny byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ale dzwiek zostanie przekonwertowany do formatu cyfrowego i tu nastapi strata... jak korzytsasz z analoga nie ma konwersji ale sa straty na kablu i kolko sie zamyka :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLIPI Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Przepraszam ze wtące , ale czy macie pojecie jak długi moze byc przewód coaxial łączące spdif? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...