Macias2002 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam. Kupiłem z moją Myszką wczoraj Asusa A3VC-5002.Narazie mam zainstalowany system ale nie wszystko do końca potrafię sam zainstalować. Na początek proszę o pomoc w sprawie zainstalowania w menadzerku urządzeń urządzenia Kontroler sieci, jest on z wykrzyknikiem i nie wiem jak go zainstalować.Próbowałem z płyty XP oraz ze wszystkich płyt które dostałem z Lapem i nic nie wyszukuje sterowników i nie wiem jak to zainstalować i do czego to jest potrzebne. Drugą sprawą jest chęć zgrania sobie np smsów na lapka.Mam Nokię 6310i z Bluetooth. Włączam Bluetooth w Nokii, potem ustanawiam nowe połączenie na lapku(tryb expresowy)[Dalej] -->szukanie urządzenia(znalazł)[Dalej] -->Łączenie z urządzeniem(połączył) i w tym momencie mam opcję (Zaawansowane ustawienia modemu) w którym mam wpisać [/b] Dodatkowe polecenie inicjujące nie wiem co mam tu wpisać, jeśli pominę te opcje zaawansowane i kliknę dalej to wpisuje nr tel, nazwę usera, hasło i potweirdzenie. Potwierdzam te czynności i mam dodane połączenie ale niestety stan jest NIEPODŁĄCZONY, jak chcę połączyć (oczywiście z lapka) to nie mogę i nie wiem czemu. W telefonie widać uwierzytelnienie ale jakoś nie współpracuje to, bo czegoś nie zrobiłem, chyba w tych opcjach zaawansowanych.Co powinienem tam wpisać? Aha. Byłbym zapomniał. Jeszcze jeden problem. Jak nagrywam filmik kamerką z lapka to nie mam nagranego dzwięku chociaż karta dzwiękowa smiga.Miał ktoś kiedyś taki problem.Używam program Power Diredtor który dostałem z lapkiem. Z Poważaniem: Macias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Co do zgrania sms'ow to nie wiem czy nie będziesz potrzebował jakiegoś specjalnego programu do zarządzania telefonem. Jak masz włączony Bluetooth w laptopie i w telefonie to spróbuj z telefonu wysłać jakiś kontakt lub obrazek. Jak ci się uda tzn, że Bluetooth działa i będziesz potrzebował jedynie programu. Jak się myle to niech ktoś mnie poprawi. :) Edytowane 1 Marca 2006 przez Azazel85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laptop2006 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 a powiedz mi czy znasz nazwę może tego programu do komunikacji Nokii 6310i z kompem? Z Poważaniem: Macias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 a powiedz mi czy znasz nazwę może tego programu do komunikacji Nokii 6310i z kompem? Z Poważaniem: Macias a nokia pc suite nie skomunikuje ci kompa z komorka po BT??? choc nie przypominam sobie aby miala opcje zgrywania sms'ow co do softu - poszukac na forach o temtyce gsm - pewnie nawet na fkn.pl cos bylo jakbys mial problemik z podlaczeniem to daj znac na priva bo walczylem dlugo z moja 6310i i BT. pzdrwm Nikita_Bennet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicol Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 a nokia pc suite nie skomunikuje ci kompa z komorka po BT??? choc nie przypominam sobie aby miala opcje zgrywania sms'ow co do softu - poszukac na forach o temtyce gsm - pewnie nawet na fkn.pl cos bylo jakbys mial problemik z podlaczeniem to daj znac na priva bo walczylem dlugo z moja 6310i i BT. pzdrwm Nikita_Bennet z tego co wiem to nokia pc suite skomunikuje z kompem tylko przy użyciu oryginalnego modułu BT dla Nokii do komunikacji 6310i kiedyś uyżwałem oxygen phone manager - sprawdź może będzie odpowiedni dla Twoich potrzeb :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 z tego co wiem to nokia pc suite skomunikuje z kompem tylko przy użyciu oryginalnego modułu BT dla Nokii do komunikacji 6310i kiedyś uyżwałem oxygen phone manager - sprawdź może będzie odpowiedni dla Twoich potrzeb :) pzdr tylko nie uwal nim phona. jak uwalisz to pozostaje ponowne flashowanie czyli wgranie softu a co za tym idzie utrata kontakow z pamieci telefonu. owszem przewaznie dziala on dobrze ale czasem uwala phone i wtedy lipa (zrodlo to np techtronic.pl) ja bawilem sie dawno temu [programem MobiMB ale to bylo z rok temu wiec nie pamietam co nim mozna zrobic. pzdrwm Nikita_Bennet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...