maroka Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam Wczoraj dostalem od siostry dysk hdd maxtor DiamondMax Plus 9 60Gb Ata 133, któego ona używała bez żadnych problemów przez około 2 lata. Jednak gdy wlozylem go do mojego komputera i chcialem zainstalowac windows Xp to po stworzeniu na nim nowych partucji instalacja zawieszala sie na 0%, a gdy przy kolejnej próbie zostawilem tak instalacje na okolo godzinke , to okazalo sie ze po godzinie instalacji formatowanie skoczylo do 10%, Jednak wyłączyłem w tedy instalacje i chcialem spróbować od nowa. Jednak po ponownym uruchomieniu komputera przy starcie zaczeły pojawiac mi się komunikaty S.M.A.R.T. ia przy ponownych próbach zainstalowania win xp formatowanie oczywiscie konczylo sie na 0% pomimo tego że ustawialem rozne rozmiary partycji i różną ich ilość. Przetestowalem więc dysk programem producenta PowerMax i przy wykonywaniu testu pojawił mi się komunikat o błędzie na dysku o kodzie : kod błędu : de68d671 Chciałem sprawdzic na stronie producenta co oznacza ten kod , jednak przy wejsciu do podstrony o moim typie dysku pojawia sie error i link do strony glownej :/ Mam więc takie pytanie , czy da się jeszcze jakos dysk naprawic tak aby mogł on normalnie funkcjonować ?? Myślałem o programach typu Hdd Regenerator , czy pozostaje mi juz tylko kupno nowego dysku.?? Dokladne dane dysku to : DiamondMax Plus 9 60Gb ATA/ 133Hdd Code: YAR41vWO N,M,C,A SN: Y2SA9C6E 6Y060L0420411 Mfg. date : 16NOV2002 Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 witam, - kodów błędu chyba się nie dowiesz, - czasami pomaga znależc przyczynę program MXHelp for windows - program jest kaprysny ale działa pod xp.i ma obsługe dysku Calypso. :blink: MxHelp for Windowshttp://hddutil.icentre.com.ruINI ver. 2.0[Mod]2F=Ares 642B=Athena2R=Nike4D=Romulus4G=Neptune4R=Falcon6Y=Calypso6E=N40P5T=Rigel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Witam Wczoraj dostalem od siostry dysk hdd maxtor DiamondMax Plus 9 60Gb Ata 133, któego ona używała bez żadnych problemów przez około 2 lata. Jednak gdy wlozylem go do mojego komputera i chcialem zainstalowac windows Xp to po stworzeniu na nim nowych partucji instalacja zawieszala sie na 0%, a gdy przy kolejnej próbie zostawilem tak instalacje na okolo godzinke , to okazalo sie ze po godzinie instalacji formatowanie skoczylo do 10%, Jednak wyłączyłem w tedy instalacje i chcialem spróbować od nowa. Jednak po ponownym uruchomieniu komputera przy starcie zaczeły pojawiac mi się komunikaty S.M.A.R.T. ia przy ponownych próbach zainstalowania win xp formatowanie oczywiscie konczylo sie na 0% pomimo tego że ustawialem rozne rozmiary partycji i różną ich ilość. Przetestowalem więc dysk programem producenta PowerMax i przy wykonywaniu testu pojawił mi się komunikat o błędzie na dysku o kodzie : (...) wklej raport SMART, to może da się coś powiedzieć (najlepiej z programu: Everest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...