Przemo Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Witam po raz pierwszy w nowym roku. Mam taki problemik. Mam w domku sieć na dwa komputery (skrętka) podłączone do HUB'a repoteca. Sieć działała supe do czasu. Do drugiego kompa wolniejszego wstawiłem karte dżwiękową (bo wcześniej nie miał) i kartę graficzną na PCI (noż epomoże) i sieć się sypła. Wspominam że wcześniej działała super. Teraz komputery się widzą, na dysk drugiego kompa wchodze chyba z 10 minut, jak coś ściągam to transfer skacze od zera do 10 kb (wcześniej 700 - 800 kb śmigało że hoho). Nadmieniam że nic nie grzebałem w protokołach sieciowych obu komputerów (na jednym WinXP na drugim WinME. Czy to może byś wina uszkodzonego czy przetartego kabla sieciowego ??. Może ktoś z was mi pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 TO NIE TO FORUM TU RACZEJ POMOCY NIE UZYSZKASZ NA TEN TEMAT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A może się przerwania pokrywają w tym kompie co grzebałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 na kompie z Win XP wejdź do rejestru, przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace i skasuj wpis {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} może pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Już rozwiązałem problem, wadliwe były kable sieciowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...