mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam! Mam zamiar zrobic mega eco wc! Nie ma byc tak bardzo az wydajne tylko ciche! Wybrałem: blok wodny CPU 4EVER Blok wodny GPU Mam na stanie Proq Chłodnica Szrotówka, kadet, moze jakis fiat. I mam pytanie czy to wszystko uciągnie pompka AQUA JET 650?? ma 650l/h! To nie jest ta co montują w cpc! http://www.akwarystyka.sklep.pl/AquaEl_Pom...t_PFN_650___545 Jest ona u nas w zoologicznym ale kolesiowa nie chce mi jej pokazac. kosztuje chyba 35zł. Pozdrawiam PS: Moze ta z cpc sie nada?? Wiem ze jest bardzo cicha, ale musi uciągnąć dwa bloki i nagrzewnice :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Ja bym wziął jakąś pompeczke atmana ale z serii 200 edit: za 32zł http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=2006 Edytowane 26 Lutego 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 a da rade zmodowac to na inline? bo nienawidze rezów. No chyba ze najdzie mie cos na rez homemade dopasowany na styk do budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Podobno te głowice atmana sie łatwo przerabia. Tak słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 a da rade poprostu naciagnac weze na te wloty i bedzie juz inline? Czy bedzie w innym miejscu ciekła?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 a da rade poprostu naciagnac weze na te wloty i bedzie juz inline? Czy bedzie w innym miejscu ciekła??Nie wiem, poniewaz nie trzymałem w łapie takiej pompeczki. Ale domyślam sie że wystarczy uszczelnienie silikonem okrągłego miejsca, w którym są zamocowane wlot i wylkot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ten atman jest do oczek wodnych, fontanna?? Czy to akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 AQUA JET 650 uciągnie spokojnie 2 bloki. Kiedyś miałem taką i jak się używa glikolu to jest wręcz niesłyszalna. Atman - At-201 jest do akwarium --> do oczek są o wiele mocniejsze pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 AQUA JET 650 uciągnie spokojnie 2 bloki. Kiedyś miałem taką i jak się używa glikolu to jest wręcz niesłyszalna. Atman - At-201 jest do akwarium --> do oczek są o wiele mocniejsze pompy Tylko ze ten atman jest dwa razy mocniejszy od Aqua Jeta, wiec myśle ze spokojnie wystarczy. Ale wybór należy do autora tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) 3 bloki rekord cicho fajnie czego jeszcze mozna od niej chciec ? poszukaj topicow o mocnych pompkach, wazne jest tylko to by woda lekko smigala w wezach w wiekszosci przypadkow nie ma to zbyt wielkiego wplywu na tempy ;] Edytowane 26 Lutego 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) :/ no nie wiem, co kolwiek to by było ma byc bardzo ciche, dwa bloki i fiata ma ciągnąć i najlepiej modowalne na inline. 3 bloki rekord cicho fajnie czego jeszcze mozna od niej chciec ? poszukaj topicow o mocnych pompkach, wazne jest tylko to by woda lekko smigala w wezach w wiekszosci przypadkow nie ma to zbyt wielkiego wplywu na tempy ;] ale o jakiej pompce mówisz? o atmanie? Edytowane 26 Lutego 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) a da rade poprostu naciagnac weze na te wloty i bedzie juz inline? Czy bedzie w innym miejscu ciekła?? no właśnie nie. ja musiałem ją uszczelnić w miejcach jak widać na zdjęciu: użyłem poxipolu. do tej pory nic nie cieknie. początkowo miał być trójnik, ale w końcu mam reza-znacznie ułatwia napełnianie :wink: pompka bardzo poczciwa. osobiście bym ją polecał. bardzo cicha. cichsza od twardego dysku. zeby usłyszeć musze, wyłączyć kompa i włożyć głowe do obudowy. o mocy, czy wysokości podnoszenia nei ma co mówić, ich wpływ jest praktycznie zerowy. imho to lepszy [tańszy - 32zł] zakup niż atman 305, którym zdarzyło sie wydawać brzydkie dźwięki po jakimś czasie. ja mam już tego aquaela, 7-8 miesięcy i nadal ok. moze i taki egzemplarz mi sei trafił, ale przyznam sie ze nie słyszałem zeby ktoś na nią narzekał... Edytowane 26 Lutego 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ja sobie kupuje atmna 201- wystarczy zmienić oring na grubszy i zamontować złaczki na wlocie i wylocie i pompka gotowa.wydajnosciowo to taki atman 304 wieć spoko starczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4ne Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam i pozdrawiam wszystkich na forum.Jest to mój pierwszy post,jestem posiadaczem pompki atman 201 która ciągnie trzy bloki cube,PROq i homemade na nb.Sprawdza sie dobrze choć emituje spore wibracje.Myśle że po przeróbce na inline i obłożniu gąbką te dolegliwości ustąpią.Potwierdzam że przeróbka będzie polegała tylko na wymianie oringa na grubszy, oraz dodaniu odpowiednich króćcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ale o jakiej pompce mówisz? o atmanie?sygnaturka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam i pozdrawiam wszystkich na forum.Jest to mój pierwszy post,jestem posiadaczem pompki atman 201 która ciągnie trzy bloki cube,PROq i homemade na nb.Sprawdza sie dobrze choć emituje spore wibracje.Myśle że po przeróbce na inline i obłożniu gąbką te dolegliwości ustąpią.Potwierdzam że przeróbka będzie polegała tylko na wymianie oringa na grubszy, oraz dodaniu odpowiednich króćcy. A jakie srednice wlotu i wylotu ma ten atman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4ne Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Wylotowy około 10mm a wlotowy ok 15mm , sa to dane na "oko" ponieważ pompke mam w pojemniku.Na dniach będe z niego rezygnował więc podam wymiary dokładnie pozdrawiam k4ne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 bedziesz przerabiał to daj znac- mam już taką w domciu i zastanawiam sie nad ptrzeróbka- ioring to jedno ale jak zmodyfikujesz wlot i wylot zastyanawia mnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 na wlot idzie wciągnąc wąz z tego co wywnioskowałem, a na wylot pasowałoby jakąs redukcje dac, moze kruciec?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost_dog Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) moze moja pompka cie zainspiruje Edytowane 28 Lutego 2006 przez ghost_dog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 mysle powoli ze bede musiał kupic cos mocniejszego... cos na 3 bloki, co co polecacie? Jak najtaniej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ten atman starczy spokojnie.... nie wiem czemu wiara popada w paranoje..wpierw była moda na węże 12/16 potem mega pompy.... dajcie sobie luz..taka pompa skopojnie starczy na 3 bloki i więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 chcesz powiedziec ze atman 201 spokojnie pociaqgnie mi trzy bloki i nagrzewnice od kadeta lub tico? Tylko ze nagrzenica bedzie stała metr nad kompem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 tak pociągnie... a czemu miała by nie?nawet te aquaele i aquaszuty sobie poradzą.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 dzieki, juz sobie zamawiam tego 201, okaze sie co to za cudo jak przyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 chcesz powiedziec ze atman 201 spokojnie pociaqgnie mi trzy bloki i nagrzewnice od kadeta lub tico? Tylko ze nagrzenica bedzie stała metr nad kompem..Pewnie ze pociągnie ... tym bardziej ze poza tym ze ona tą wode pcha to jeszcze zasysa, a pochając ułatwia zasysanie .... takie kółko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 dzięki za odpowiedzi ;) Pompke juz zamawiam, Sprzedałem moje stare WC i miałęm juz nie kupowac nastempnego ale jednak....... WC to misjaaa, jak ktos chce miec cicho i wydajnie... Czy ktos wie jak sie kształtuje wydajnosc TICO do Freezera1 ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 jak to tico harrisonowate to raczej gorsze nie będzie może wręcz przeciwnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...