jakub2005 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mam w domu komputer HP Pavilion 4450. Oto jego dane: procesor: celeron 366mhz Mendocino Płyta główna: ASUS MEB-VM grafika: ATI RAGE IIC 4MB zintegrowana Nie było by problemu gdyby nie okrojony BIOS. Są w nim tylko podstawowe funkcje. Czy może mi ktoś doradzić w jaki inny sposób moge podkręcić procesor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Info o twojej płycie BIOS - musisz wybrać Motheboard, a później wyszukać na liście swoją mobo (może trohę zamotane, ale inaczej się nie da) Przeważnie w markowych kompach opcje biosu są mocno okrojone. Spróbuj wgrać jeden z biosów przeznaczony dla twojej płyty głównej do kompów niemarkowych. Być może będą w nim opcje, których zabrakło w twoim biosie. Jeśli tak się stanie, to dodam tylko, że ten procek bezproblemowo powinien chodzić na fsb 100. Edytowane 26 Lutego 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2005 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Spróbowałem zaktulizować BIOS ale podczas próby włączenia programu do aktualizacji wyświetla mi sie komunikat ERROR! Can't Find System BIOS' Hook. Sprawdziłem jaki mam bios za pomocą programu EVEREST Home Edition. Oto co pokazuje program: Właściwości BIOS'u: Typ BIOS'u Phoenix Data BIOS'u systemowego 12/03/98 Data BIOS'u wideo 98/09/01 Producent BIOS'u: Nazwa firmy Phoenix Technologies Ltd. Informacje o produkcie http://www.phoenix.com/en/products/default.htm Uaktualnienia BIOS'u http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 Problemy i Sugestie: Sugestia Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today! Sugestia BIOS systemu jest starszy niż dwa lata. Uaktualnij go jeżeli trzeba. Sugestia BIOS wideo jest starszy niż dwa lata. Uaktualnij go jeżeli trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2005 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Próbowałem podkręcać za pomocą programu CPUFSB ale po restarcie prędkość procka wracała do stanu początkowego. Edytowane 1 Marca 2006 przez jakub2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Próbowałem podkręcać za pomocą programu CPUFSB ale po restarcie prędkość procka wracała do stanu początkowego. Przecież to normalne - zawsze tak jest z CPUFSB :lol: Pozdr. :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2005 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) A czy znasz inny program do podkręcania procka spod windows? Edytowane 2 Marca 2006 przez jakub2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Czytaj TU. Topic długi, ale chyba warto. Edytowane 2 Marca 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...