Skocz do zawartości
Coolas

Zestawik Do Oceny :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec po rozejrzeniu sie po forum zdecydowalem sie kupic (oczywiscie cos moze uledz zmianie):

AMD SEMPRON (64bit) 3000+ BOX S754 - ze wzgledu na wyzszy mnoznik bo nie wiem czy 2800+ uda mi sie

podkrecic na sredniej jakosci plycie

ASUS K8N4-E Deluxe nF4-4x SATA, 2xRAID FW GBLAN S754 - nie jest dosc droga a powinna wystarczyc

Corsair 1GB - Mysle ze moga byc :)

PCI-E MSI GF 6800GS 256DDR3 - tu mialem dylemat ale ostatecznie zdecydowalem sie na ta grafe :)

CHIEFTEC GPS-400AA-101A 400W PFC - mysle ze wystarczy i nie jest jakis awaryjny :)

Ogolnie nie moge przekroczyc 1800zl na zestaw wiec jestem ograniczony :( myslalem o Sempronie na s939 ale nie jestem za zakupem internetowym wiec wybieram to co mam dostepne w sklepie w ktorym mam 5% rabatu i nie jest drogi :) oczywiscie biore O/C pod uwage :)

z gory dzieki za opinie i kazda wezme pod uwage

Edytowane przez Coolas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak proponuję kupić to:

Procek: Sempron 3000+ s.939 - 349 zł w bitcomputer.pl

Płyta: Asrock K8 DUAL&SATA II - 219 zł w apollo.pl

RAM: PDP Patriot KH 2x512MB - 349 zł w esc.pl

Nie ma co się obawiać zakupów w sklepach internetowych. Jak robisz to w dobrtym sklepie (podane przeze mnie takie właśnie są) to nie masz problemu z gwarą, z obsługą na odległość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dual nie wiele daje, ale na Socket A.

Po tym jak pozbyłem się AMD-ka jestem trochę w tyle z nowinami o tych procesorach niestety :cry:.

A wracając do tematu zastanów się nad jakimś dobrym sklepem internetowym i kup tego Athlona 64 3000+ na s.939.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale komp nie bedzie modernizowany przez najblizesz 2-3 lata i na s939 mi tak nie zalezy bo pewnie wyjda jakies inne podstawki ;) i jakos nie lubie zakupow przez neta (przykre doswiadczenia)

i czekam na dalsze opinie :)

No więc ja dopowiem kilka groszy o zakupach przez internet. Możesz spokojnie kupić na Komputroniku, Siriusie czy w Arche. Wybierzesz sobie opcję :za pobraniem". Ja też nie byłem zwolennikiem kupowania przez neta. Ale w konc wyszło tak, że procesor i grafikę kupiłem na Allegro i jestem zadowolony, gdyż było dużo taniej niż w normalnym sklepie. Ja na Twoim miejscu jednak kupiłbym tego Athlona 64 3000+. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ja dopowiem kilka groszy o zakupach przez internet. Możesz spokojnie kupić na Komputroniku, Siriusie czy w Arche. Wybierzesz sobie opcję :za pobraniem". Ja też nie byłem zwolennikiem kupowania przez neta. Ale w konc wyszło tak, że procesor i grafikę kupiłem na Allegro i jestem zadowolony, gdyż było dużo taniej niż w normalnym sklepie. Ja na Twoim miejscu jednak kupiłbym tego Athlona 64 3000+. Pozdrawiam

Athlon odpada za wysoka cena jak dla mnie :P

Ja jednak nie zmienie zdania o zakupie przez neta bo to nie moja kasa i poprzednia (stracona) tez nie byla moja a rodzicow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi