Coolas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Wiec po rozejrzeniu sie po forum zdecydowalem sie kupic (oczywiscie cos moze uledz zmianie): AMD SEMPRON (64bit) 3000+ BOX S754 - ze wzgledu na wyzszy mnoznik bo nie wiem czy 2800+ uda mi sie podkrecic na sredniej jakosci plycie ASUS K8N4-E Deluxe nF4-4x SATA, 2xRAID FW GBLAN S754 - nie jest dosc droga a powinna wystarczyc Corsair 1GB - Mysle ze moga byc :) PCI-E MSI GF 6800GS 256DDR3 - tu mialem dylemat ale ostatecznie zdecydowalem sie na ta grafe :) CHIEFTEC GPS-400AA-101A 400W PFC - mysle ze wystarczy i nie jest jakis awaryjny :) Ogolnie nie moge przekroczyc 1800zl na zestaw wiec jestem ograniczony :( myslalem o Sempronie na s939 ale nie jestem za zakupem internetowym wiec wybieram to co mam dostepne w sklepie w ktorym mam 5% rabatu i nie jest drogi :) oczywiscie biore O/C pod uwage :) z gory dzieki za opinie i kazda wezme pod uwage Edytowane 26 Lutego 2006 przez Coolas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja jednak proponuję kupić to: Procek: Sempron 3000+ s.939 - 349 zł w bitcomputer.pl Płyta: Asrock K8 DUAL&SATA II - 219 zł w apollo.pl RAM: PDP Patriot KH 2x512MB - 349 zł w esc.pl Nie ma co się obawiać zakupów w sklepach internetowych. Jak robisz to w dobrtym sklepie (podane przeze mnie takie właśnie są) to nie masz problemu z gwarą, z obsługą na odległość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Zasilacz oczywiście wytrzyma nawet lepszy sprzęt. Co do ramu nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić 2x512MB. Chociaż dual na AMD-kach podobno niewiele daje... Grafika według mnie bardzo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Dual nie wiele daje, ale na Socket A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Dual nie wiele daje, ale na Socket A. Po tym jak pozbyłem się AMD-ka jestem trochę w tyle z nowinami o tych procesorach niestety :cry:. A wracając do tematu zastanów się nad jakimś dobrym sklepem internetowym i kup tego Athlona 64 3000+ na s.939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No ale komp nie bedzie modernizowany przez najblizesz 2-3 lata i na s939 mi tak nie zalezy bo pewnie wyjda jakies inne podstawki ;) i jakos nie lubie zakupow przez neta (przykre doswiadczenia) i czekam na dalsze opinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No ale komp nie bedzie modernizowany przez najblizesz 2-3 lata i na s939 mi tak nie zalezy bo pewnie wyjda jakies inne podstawki ;) i jakos nie lubie zakupow przez neta (przykre doswiadczenia) i czekam na dalsze opinie :) No więc ja dopowiem kilka groszy o zakupach przez internet. Możesz spokojnie kupić na Komputroniku, Siriusie czy w Arche. Wybierzesz sobie opcję :za pobraniem". Ja też nie byłem zwolennikiem kupowania przez neta. Ale w konc wyszło tak, że procesor i grafikę kupiłem na Allegro i jestem zadowolony, gdyż było dużo taniej niż w normalnym sklepie. Ja na Twoim miejscu jednak kupiłbym tego Athlona 64 3000+. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No więc ja dopowiem kilka groszy o zakupach przez internet. Możesz spokojnie kupić na Komputroniku, Siriusie czy w Arche. Wybierzesz sobie opcję :za pobraniem". Ja też nie byłem zwolennikiem kupowania przez neta. Ale w konc wyszło tak, że procesor i grafikę kupiłem na Allegro i jestem zadowolony, gdyż było dużo taniej niż w normalnym sklepie. Ja na Twoim miejscu jednak kupiłbym tego Athlona 64 3000+. Pozdrawiam Athlon odpada za wysoka cena jak dla mnie :P Ja jednak nie zmienie zdania o zakupie przez neta bo to nie moja kasa i poprzednia (stracona) tez nie byla moja a rodzicow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 jeszcze jakies sugestie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jesli tak to zestaw imo jest spoko ;] A na tej plycie to mozesz zaszalec ;] Wiec spoko mozesz kupic ten zestawik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...