Skocz do zawartości
p3dzi0r

NEW BLOCZEK WODNY :)

Rekomendowane odpowiedzi

oto adresik kolegi <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> tutaj pomugl , ee myslalem ze ten skan wyjdzie lepiej , w koncu uzywalem frezu a przy porzednim bloku wyszlo to normlanie ?, niedlugo zrobie fotki.

na zywo wyglonda jak bym-cykcyk a skan to [gluteus maximus] (ale skanowal to ktos kto nieumie teggo robic.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to wyglada jak bebechy jakiegos czlowieka przy USG :D

a tak na powaznie ......... czym bloczek robiles ??? frez ,wiertarka, czy cos tam ???? nie wiem czy sie myle ale troche mala jest powierzchnia jego...........przydaly by sie troche lepiej rozmiesczony kanal.......

pozatym kongrats - a ja dzisiaj rozwalilem bloczek :(( - niechcacy spadl mi z wys. 6 m na beton i zlamal mi sie jeden wlot - czym to zalutowac ???? czym to zakleic ???? poxilina??? bo mnie szlag trafia jak slysze ten denny coolermaster na procu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden otwur wywiercilem na srube ale wole to zalutwoac

mam pytanie : czym najlepiej lutowac - wiem ze srebrem sie lutuje - ale chyba nie mam odp. sprzetu do tego (lut. transformatorowa)- rozwalil mi sie blok - poszedl mi jeden wlot - co zrobic z tym ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaze fotki znormlanego aparata bo skan jest do kitu , naprawde na zywo wygloda o wiele lepiej. a blacha 4mm to przykrywam bloki. Jak macie jakies fajne projekty kanalu w bloku to zapodajcie :)

a w g mnei wydajnosc bedzie wieksza niz cpc i republika , aha jak ktos chce to go opchne. (ofcoz pokaze zdjecia z aparata bo to to wg mnie zniechenca)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p3dzior powiedz ile czasu to robiles ten blok moze sie spisywac dobrze widze ze wzorowales sie na neptunie

tylko ze on ma chyba wieksze (szersze )kanaly i nie jest tak bardz scisniety

ale zaloz na to dekiel wyprowadzenia 12mm

jest plan aby na Overclockers.pl zrobic porownanie od jakiegos czasu ale ogolnie nikt nie chce wysylac blokow

jak go udostepnisz to nam pomozesz

a blok ma szanse wypasc w przodzie czolowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie diabel mowi dobranoc? 

Pozdrawiam

na koncu Polski, z ktorej strony - zgadnij

Moze zachod? :)

Pozdrawiam

Ps. p3dzi0r odsprzedalbys mi kawalek takiej blachy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zeby nie zakladac nowego tematu to podlanczam sie pod ten :) (mam nadzieje ze mi wybaczysz p3dzi0r)

Dołączona grafika

Chce go wyfrezowac na tokarce. Kanaly o szerokosci 12mm, wloty i wyloty tyle samo. Wlot bedzie nad jadrem, jezeli wydajnosc bedzie za mala to zamierzam nad jadrem ponawiercac otwory i wlozyc tam jeszcze miedziane prety.

Powiedzcie co mogl bym jeszcze wnim ulepszyc. Co mozna jeszcze dodac.

P.S. Gora bedzie z plexi wiec wszystko bedzie widac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z wbijaniem pretuw miedzianych to se daruj , piny musza byc na stale w miedzi , nie lutowane czy wkrecane , musza byc wniej wyciete aby przewodnosc nie cierpaiala na tym. a pozatym znam lepsze ksztalty blokuff , musi byc bardziej okrongle bo przeplyw przy takich zakretach dostanie po dupsku :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okroglosc jak pisane bylo musi byc

lzejszy luk lepiej

wiesz male wiertelko palnik drucik i ja bym wlutowal (jak jush to hardcore) z 5-10 drucikow na glebokosc ok 1.5-2mm (zaleznie jaki gruby blok) lut ma dobra przewodnosc cieplna wielokrotnie wieksza niz jakas tam pasta takze nie ma co sie martwic poza tym jak zlutujesz srebrem ...

mozna oddac do lutowania do zakladu co sie co zajmuje 10min i masz zrobine sreberkiem

wiec bajer

powinno byc spoko to wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcialem zrobic to troche inaczej. Nie lutowac je tylko przewiecic na wylot otwor. Prety wlozyc do borygo i wstawic do zamrazalnika (ok.-25*). Potem je wyjac rozgrzac blok nad ogniem i wlozyc w te otwory. Zmiana wielkosci w takich temperaturach powinna byc na tyle duza ze prety zostana zakleszczone w bloku. Bede musial poexperymentowac zamin zrobie to w bloku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi