Skocz do zawartości
GenghisKhan

Czyszczenie zasilacza - co to daje ?

Rekomendowane odpowiedzi

a mianowicie czyszczenie zasilacza z kurzu i czego tam znajdziecie jeszcze w srodu - ku mojemu zdziwieniu po tym zabiegu zasilka lepiej trzyma napiecie

+3.3V przed mialem 2.8V a teraz po czyszczeniu 3.25V

+5V bez zmian na 4.78V

i 12V - i + na ok 12.05V

kurde nie wiem po co to pisze ale zanim bedziecie zmieniac zasilacz wyczyscic starego i moze jeszcze pochodzi troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w sumie taka ale jednak opyla sie czasem wyczyscic kompa nie?!!? :mrgreen:

no przyznam ci racje genghiskhan dobrz mówisz LUDZIE SLUCHAJCIE: zanim chcecie zmienic radiator, zasilacz albo cos podobnego przeczysccieto i zobaczcie czy to cos zmienielo to moze czasem zostanie wiecej kasy w kiermanie, no bo po co kupowac nowe jak stare dziala dobrze :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczyszczenie zasilacza i kompa daje głównie poczucie dobrze spełnionego obowiązku :)

Swój zasilacz czyściłem pare razy i przyznam, że sprawai mi to sporą przyjemność, plu mój przedpotopowy wentylator wciąż sie kręci.

Komputer czyszczę średnio co pare tygodni, bo dotychczas stał na podlodze i kurzył sie okropnie. Teraz go przestawiłem, więc może będzie lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w sumie taka ale jednak opyla sie czasem wyczyscic kompa nie?!!? :mrgreen:

Jasne ale komu sie chce :?:

Kazdemu, kto ma chocby troche oleju w glowie i szanuje swoje pieniadze. ZASILACZ nalezy przedmuchiwac regularnie - OCZYWISCIE WYJETY I ODLACZONY!!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...