Skocz do zawartości
ziomal2005

Gf 6600 Vs Radeon 9800 Pro - Co Wybrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

dołóż i kup 6600GT, zalezy czy chcesz mieć nówkę czy uzywkę, jak ci to nie robi problemu to bierz 6600Gt za jakies cirka 500zł, nowe masz juz za 550, a karta jest 2razy mocniejsza w nowych markach. w obecnym zestawie miałem tez swego czasu radka 9800pro i powiem szczerze, ze przy 6600Gt wypada blado..po prostu starsza technologia, wolniejsze taktowanie robi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1. nie opłaca sie ładoac 6600 GT - proc bedzie waskim gardłem :/

po 2. prawdopodobnie w czerwcu przesiadam sie na AMD i PCI Express

Gf 6600 jest zbudowana na nowszej architekturze choc szyna pamieci mocno ja spowalnia , ostatnio znalazłem test 6600 i radeona 9800 Pro <<KLIK>> w którym w wiekszosci gier 6600 mocno dostaje po tyłku, jednak 256 bit w 9800 Pro robi różnicę . W nowszych grach ( F.EA.R czy Serious Sam 2 ) Gf przewaza , natomiast w starszych tytułach Radeon jest bezapelacyjnym liderem . Chyba jednak skłonie sie ku Gf :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

po 1. nie opłaca sie ładoac 6600 GT - proc bedzie waskim gardłem :/

po 2. prawdopodobnie w czerwcu przesiadam sie na AMD i PCI Express

Gf 6600 jest zbudowana na nowszej architekturze choc szyna pamieci mocno ja spowalnia , ostatnio znalazłem test 6600 i radeona 9800 Pro <<KLIK>> w którym w wiekszosci gier 6600 mocno dostaje po tyłku, jednak 256 bit w 9800 Pro robi różnicę . W nowszych grach ( F.EA.R czy Serious Sam 2 ) Gf przewaza , natomiast w starszych tytułach Radeon jest bezapelacyjnym liderem . Chyba jednak skłonie sie ku Gf :blink:

Po 1 mówi sie że prostytutki też mają wąskie gardła a jakoś pracują :D

po 2 skoro przesiadasz sie na lepszego kompa to niewiem czy lepiej nieoszczędzać kasy bo karty na PCIex są owiele tańsze :wink: Skoro musisz brać coś teraz to ja bym był za 6600GT bo to bardziej przyszłościowy wybór ale go i tak nie wsadzisz na PCIex potem wiec kupowanie karty na 4 miechy to troche bez sensowny wybór. Ja bym ci radził się już pomęczyć i dozbierać kasy na coś lepszego.

Pozatym http://egielda.com.pl/?str=art&id=631-28

w tym tescie masz tez wyniki radeona i troche tam dostaje od 6600GT

eee za drogo kolego w sklepach są już za 480 zł 6600GE od Galaxy (GE podkręcasz i masz GT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 6600!Tydzień temu miałem identyczny problem.Wziołem Gigabyte (N66128DP) i się nie zawiodłem!Nie ma żadnych skoków w kartkach.Uważaj na niejakiego Rafaela Santiego bo on będzie sie upierał że są skoki mimo iż nigdy nie miał 6600 a sam ma 9800pro!Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem 6600TF Gigabyte`a i na defaultowych taktach to syf... miałem 9800pro i dzięki, ale obie te karty to pomylka na obecne czasy. twój wybór.. rób jak uwazasz, tyle, ze skoro wiesz co chcesz to po co sie pytasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda karta ma swoich zwolenników i przeciwników... za 98 przemawia 256BIT, za 66 sm 3.0 itd. to jedynie Twoja decyzja. W nowych gierkach lepszy będzie 66, jednak ja bym brał 98p :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma brac 6600 to lepiej juz 9700Pro 128MB/256b z Allegro.

Natomiast zamiast 6600GT lepiej 6600GE (lepsze pamiecie, a karta tansza).

Zalezy ile ma kasy, jesli mniej to 9700Pro, jak wiecej to 9800Pro lub 6600GE ze wskazaniem na GeForca.

Takie moje skromne zdanie.

Edytowane przez Gwynbleidd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma brac 6600 to lepiej juz 9700Pro 128MB/256b z Allegro.

Natomiast zamiast 6600GT lepiej 6600GE (lepsze pamiecie, a karta tansza).

Zalezy ile ma kasy, jesli mniej to 9700Pro, jak wiecej to 9800Pro lub 6600GE ze wskazaniem na GeForca.

Takie moje skromne zdanie.

Popieram. Jeżeli oczywiście chcesz podkręcać to bierz 6600GE klik. Jeżeli jednak nie chcesz podkręcać wogóle to hmmm... Jeżeli jesteś zwolennikiem Radeona to może być ten 9700PRO 128MB/256BIT lub 9800PRO 128MB/256BIT, a jeżeli Geforca 6600GT. Te Radeony 9800 PRO 128MB/256BIT po umieszczeniu radiatorków na pamięciach też się świetnie kręcą ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Ehh, kolega chciał by mu doradzić między dwoma kartami w wy mu już GT wciskacie :P

9800PRO to 450zł

6600GE to już 500zł

480 za GE :P ja mu chce doradzić tylko dla tego że różnica jest warta tych 30 złotych.

Ale na jego miejscu to bym wogóle nic niekupował i czekał na PCIex żeby kupić już coś lepszego za te same pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wszelkie odpowiedzi , pzemyslałem sprawe i stwierdziłem ze nie opłaca mi sie w tym momencie kupowac grafy na agp , poczekam do maja - czerwaca i wtedy po rzesiadce na amd i pci -ex kupie jakiegos 12 potokowaca za niedużo wieksze pieniądze :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi