..::matib::.. Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Witam, jak w tytule, jeżeli ktoś widział te monitorki (F-S W19-1) chyba każdy widział, to niech napisze wrażenia i jakie wady rzuciły się w oczy. Stoję przed zakupem monitorka i zbytnio nie trącając jakościa chciałbym jak najwięcej zaoszczędzić. AGM CW-19 to taki http://www.allegro.pl/item88007267_agm_cw_...t_4ms_16_9.html ACER 1916Ws to taki http://www.allegro.pl/item86772542_acer_19..._ra_gw_36m.html FUJIUTSU-SIEMENS W19-1 to taki http://www.allegro.pl/item88743567_fujitsu..._nowy_dvi_.html. Pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja bym sobie odpuścił monitory które nie mają DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Ty byś sobie... ale na jakiej podstawie, czym to poprzesz? Jakieś fakty, testy, linki... Bo wiesz, ja bym wolał Maybach-a od Mercedes-a... Ale "Mietek" sporo tańszy, a też jest zaje***ty... no to tyle Edytowane 27 Lutego 2006 przez ..::matib::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Ty byś sobie... ale na jakiej podstawie, czym to poprzesz? Jakieś fakty, testy, linki... Bo wiesz, ja bym wolał Maybach-a od Mercedes-a... Ale "Mietek" sporo tańszy, a też jest zaje***ty... no to tyle Na monitorze LCD połączonym D-SUB są pewne przesunięcia - inaczej nie jest to idealnie zsynchronizowane jak w DVI - ale też wiele zależy od monitora. Na DVI masz obraz bez strat, natomiast na bank dwukrotna konwersja Cyfra-Analog ..kabelek.. Analog-Cyfr wpływa ujemnie na obraz ( D-Sub ). Zresztą te monitory co są na liście mają matryce TN+ - słabe kolory , mniej naturalne i gorsze kąty. Gdyby któryś był wart zakupu to bym go kupił ale narazie czekam na 19" MVA/PVA/SIPS z DVI 1440x900 . ps. fakty podałem ale najlepiej sam popatrz i porównaj jakość obrazu DVI vs. D-Sub - jeśli nie jesteś wymagający to pewnie wystarczy Ci monitor na TN i łączu D-sub ps2. a piszę to co piszę bo widziałem obraz na Dsub i nawet jak 10x wcisnąłem synchronizację to nie było to co chciałem, widziałem też jak wygląda obraz na TN ale również widziałem jak wygląda obraz na drogim 20" EIZO MVA ( lub PVA ) DVI lecz źle ustawionym :], więc posiadać sprzęt a go wykorzystać to co innego. Ale D-sub ma swoje ograniczenia których nie da się obejść, podobnie jak matryca TN. Edytowane 27 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::matib::.. Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a rozwiązaniem dobrym jest ten F-S W19-1 ?? Bo się do niego przymierzam, nie będę leżał pod monitorem, więc kąty sa dla mnie OK, poza tym widziałem ten monitorek i to podłączonym przez D-SUB i był jak dla mnie zadawalający... No i niestety nie stać mnie na 19" panoramę PVA lub coś innego z tej wyższej półki... Dzięki za 'obszerniejszą' niż poprzednia wypowiedź ;p Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 a rozwiązaniem dobrym jest ten F-S W19-1 ?? Bo się do niego przymierzam, nie będę leżał pod monitorem, więc kąty sa dla mnie OK, poza tym widziałem ten monitorek i to podłączonym przez D-SUB i był jak dla mnie zadawalający... No i niestety nie stać mnie na 19" panoramę PVA lub coś innego z tej wyższej półki... Dzięki za 'obszerniejszą' niż poprzednia wypowiedź ;p Pozdrawiam Jezeli widziałes fujitsu na dsubie i jest OK to kazdy z tych 3 będzie dobry (ze wskazaniem na acera) bo to ta sama matryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No i niestety nie stać mnie na 19" panoramę PVA A jest takie coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...