Skocz do zawartości
poca

WMA - jak zmienić nazwę? Jaki program?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno przeżuciłem się z mp3 na wma. Mam mały problem. Kiedy Media Player kopiuje muze z płyty zapisuję ją w formacie WMA. Tyle że nie mogę zmienić nazwy pliku, autora, album itd. Nazwę można normalnie zmienić Zmień nazwę . Ale Media Playerze w nazwię jest Unknow Artist. Jak to zmienić? Jakiem programem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno przeżuciłem się z mp3 na wma...

To była przemyślana decyzja?? Nie ufam formatom wprowadzanym przez Microsoft (patrz: kłopoty z ASF). Jak tylko mogę to ich unikam.

Polecam, zainteresuj się OGG Vorbis (.ogg). Jakość sporo lepsza od MP3 (przy porównywalnych bitrate'ach). Nie obcina pasma powyżej 16kHz. Jest darmowy. Jest dobra wtyczka do Winamp'a. Większość nowych programów do zgrywania płyt CD go obsługuje (np. CDeX). Same plusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam pytanie... czy pliki *.ogg obsluguje np: nero?? zeby te pliczki nagrac na audio cd?? :)

Aktualna wersja NERO nie obsługuje ogg vorbis. I bardzo możliwe, że kolejne też nie będą, bo chłopaki na razie coś kombinują z mp4 (do poczytania tutaj).

Nie twierdzę, że ogg stanie się sukcesorem mp3, ale nie ufam specjalnie M$ i trochę się zdziwiłem, gdy okazało się że nie mogę Winamp'em zgrać WMA do WAV.

Do poczytania o ogg tutaj i tutaj (także o programach do nagrywania CD obsługujących ten format).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam pytanie... czy pliki *.ogg obsluguje np: nero?? zeby te pliczki nagrac na audio cd?? :)

Aktualna wersja NERO nie obsługuje ogg vorbis. I bardzo możliwe, że kolejne też nie będą, bo chłopaki na razie coś kombinują z mp4 (do poczytania tutaj).

Nie twierdzę, że ogg stanie się sukcesorem mp3, ale nie ufam specjalnie M$ i trochę się zdziwiłem, gdy okazało się że nie mogę Winamp'em zgrać WMA do WAV.

Do poczytania o ogg tutaj i tutaj (także o programach do nagrywania CD obsługujących ten format).

ok..thx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi