Skocz do zawartości
Oszust

Ati Radeon 9500 Pro or MSI GeForce Ti 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Z czysto ekonomicznego punktu widzenia (ale to zabrzmialo ;)) lepiej wybrac GF Ti 4200. Przy cenie ok 650 zl (np. za Prolinka) oferuje calkiem przyzwoita wydajnosc. A za 9 mies. do zaoszczedzonych 300 zl dolozysz jeszcze 350 zl i bedziesz mial karte 2x wydajniesza. Szkoda forsy na radka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy ten radek 9500pro bedzie w ofercie Gigabyte ?

Już jest kosztuje 1450zł :lol: ! A karta sie niczym nie różni od innych kart , i tak wszystkie są BBA ! karta dostępna jest tu

Ale to chyba pcprojekt dał taką chorą cene nie Gigabyte.

ps.Pcprojekt ma chyba dobre układy z ATI dostępna jest u niech karta R9700pro z pamięciami 2,2ns (!!!) te pamięci powinny działać bez problemu przy 900MHz :lol: i na dodatek kosztuje tyle co zwykły R9700pro tylko 1650zł !!!

Hehehehe, niezła ściema ! To nawet nie jest org. ATI. To zwykłe 9700Pro tylko ktoś z pamięci nie umie odczytać szybkości. To są zwykłe 2,8ns pamiątki... A za pudełko GigaByte chyba nikt nie zapłaci 1450 zeta skoro wszedzie ponizej 1000 9500Pro org. BB ATI !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe, niezła ściema ! To nawet nie jest org. ATI. To zwykłe 9700Pro tylko ktoś z pamięci nie umie odczytać szybkości. To są zwykłe 2,8ns pamiątki... A za pudełko GigaByte chyba nikt nie zapłaci 1450 zeta skoro wszedzie ponizej 1000 9500Pro org. BB ATI !

Dobrze wiem że na tym są zwykłe pamięci BGA 2,8ns ja sie tylko z nich nabijałem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze she sie fajnie bawicie. To ja mam kolejne pytanie... Jakiego producenta najlepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Radka 9500 Pro (chodzi o stosunek wydajnosc/cena) no i brac 128mb czy wystarczy 64mb ? Piszcie co myslicie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tak tesh pomyslalem she nie warto nowego tematu zakladac 8) Pozatym to che pomoc qmplowi wybrac karte a on tutaj nie ma usera 8) To sypne jeszcze pare pytanek :wink:

Co myslicie o:

GigaCube ATI Radeon 9600Pro 128DDR AGPx8 TV/DVI

HIS ATI Radeon 9600 128DDR TV/DVI BOX

FIC ATI Radeon 9500Pro 128DDR TV/DVI

FIC ATI Radeon 9500 128DDR TV/DVI

Jakie sa najbardziej zauwazalne roznice pomiedzy tymi kartami ?

Komp kumpla to Celina 1,2GHz + 384 SDRu i jakis badziewny ECS ;) ale nidlugo bedzie zmienial i karte zostawia. Dorzdzcie cos z gory dzieki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tak tesh pomyslalem she nie warto nowego tematu zakladac 8) Pozatym to che pomoc qmplowi wybrac karte a on tutaj nie ma usera 8) To sypne jeszcze pare pytanek :wink:  

Co myslicie o:

GigaCube ATI Radeon 9600Pro 128DDR AGPx8 TV/DVI

HIS ATI Radeon 9600 128DDR TV/DVI BOX

FIC ATI Radeon 9500Pro 128DDR TV/DVI

FIC ATI Radeon 9500 128DDR TV/DVI

Jakie sa najbardziej zauwazalne roznice pomiedzy tymi kartami ?

Komp kumpla to Celina 1,2GHz + 384 SDRu i jakis badziewny ECS ;) ale nidlugo bedzie zmienial i karte zostawia. Dorzdzcie cos z gory dzieki 8)

Z tego brał bym fica 9500 pro bo 9600 to syf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widocznie jestem ślepy ja różnicy nie zauwazyłem ale trudno wkońcu dziś już sam jestem dziadkiem..........

OT

ja tam miałęm gf 2 mx 400 i jak przesiadłem się na to co w podpisie to zauważyłem rużnicę w ostrości czcionek w windzie a co dopiero taki radek 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

nie śmiać się ale co to IMHO znaczy

Sory ale takiego malutkiego lolka mushe tu umiescic --> :lol: <--

A wiec IMHO = In My Home Opinion = Wedlug Mnie = Moim Zdaniem etc. :wink:

PS.

A dlaczego te Radki 9600 to taka hala ? Mozna wiedzieic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

Sory ale takiego malutkiego lolka mushe tu umiescic --> :lol: <--

A wiec IMHO = In My Home Opinion = Wedlug Mnie = Moim Zdaniem etc. :wink:

PS.

A dlaczego te Radki 9600 to taka hala ? Mozna wiedzieic ?

wiedziałem :oops: :oops:

angielski znam ale takiego czegoś sie bym nie domyślił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

Nieważne co to znaczy. Ważne żebyś strzelał tym co drugi, najrzadziej co trzeci post. Dobrze jest też używać "LOL", można razem: "IMHO LOL" lub nawet "LOL IMHO" itp. Zdobędziesz wiecej szacunku na forum, od razu będzie widać, że światowy z ciebie gość, biegły w językach, nowoczesny i oczytany (w internecie), a nie jakiś burak, który zna tylko "OT". :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Ti4600 też raczej nie powinien być porównywany , Ti 4600 kosztuje jakieś 30% więcej .Konkurentem dla R9500pro jest Ti4800SE .

wow chyba w GF sie zbytnio nie orientujesz zreszta widac z podpisu

4800SE to stare 4200 tylko z dodanym AGPx8 :lol: jak juz chciales napisac to 4800 bez SE to wtedy jest to 4600 ale z AGPx8 i tutaj duzej roznicy tez nie zauwazysz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz najelepiej kupowac radka 9500@9700 :)

tak ?? hmmm pierwsze slysze :wink:

tak pozatym zycze szczescia w wyborze dobrej "sztuki" :)

kupujesz 9500 128MB 256bit - odblokowojesz 4 potoki renderujace i masz 9700

najlepiej sprawdzic przed zakupem czy niema szachownicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz najelepiej kupowac radka 9500@9700 :)

tak ?? hmmm pierwsze slysze :wink:

tak pozatym zycze szczescia w wyborze dobrej "sztuki" :)

kupujesz 9500 128MB 256bit - odblokowojesz 4 potoki renderujace i masz 9700

najlepiej sprawdzic przed zakupem czy niema szachownicy

chyba niezacykales o co mi chodzilo :D :wink: poprostu tego tyle na forum jest ze sie troche nasmiewalem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będe się wplontywal w spory ideologiczne, ale nawet jako fan nv, przyznaje ze r9500 pro jest wydajniejszy i bardzie przyszłościowy. Chyba, że pomyslisz nad fx5600 ultra, ale pewnie zaraz mnie tu zlinczują fani ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja nie rozumie dalej nad czym wy tutaj tyle debatujecie 8) przeciez ti4200 to juz stara konstrukcja, ajk bierzecie 9500pro to wezcie fx 5600ultra cena podobna i tutaj mozecie porozmawiac o wydajnosci a nie bierzecie "dziadka do mlodzika" to jest jak dla mnie troche niezrozumiale to tak jakby rive do pierwszego GF na ddrach poruwnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...