paweueck Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 witam, na wstepie uprzedzam, ze jestem poczatkujacym programista ;) w jaki sposob przeszukujecie dokumenacje/biblioteki aby znalezc metode/klase ktora ma realizowac zadanie/rozwiazywac wasz problem? (zwykle wiele ciekawych rzeczy znajduje sie w podstawowych bibliotekach jezyka tak wiec przewaznie nie trzeba klepac potrzebnego kodu samemu - sedno sprawy tkwi w znalezieniu potrzebnych rzeczy i "dostosowaniu" ich do wlasnych potrzeb) czy znacie moze tez jakas ciekawa stronke z bibliotekami javy? bylbym wdzieczny za linki. musze zrobic symulator obwodu logcznego (proste bramki) tak wiec przydaly by mi sie jakies biblioteki ktore zawieraja gotowe rozwiazania potrzebnych mi bramek, zrodel sygnalow (generacja prostych przebiegow), probnikow pobierajacych wartosci itd. przydaloby sie rowniez jakies gotowe rozwiazanie generacji netlisty na podstawie topologii obwodu ;) tak glupio pytam, moze akurat ktos kiedys sie na cos takiego natknal dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...