Pietr_as Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 elo mam zamiar przeskoczyc na 64 bitowa platforme ale mam problem, mianowice czy pozostac na agp x8 czy moze doskładac troche kasy i kupic pci-e ( a co za tym idze musiałbym kupic tez nowa karte) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 pci-e ! agp bardzo powoli ale jednak odchodzi do lamusa . rozncaw cenie kart tez jest na kozysc pcie e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 W sumie jak przeskakujesz na 64-bitówke to możesz kupiś płyte która obsługuje pci-e i agp x8 i narazie jechać na starej grafie a z czasem wymienić na jekiegoś bajera B) A co do różnicy w wydajności między pci-e a agp x8 to mieści się ona w granicach błędu pomiarowego :lol: z tym że karty na pci-e są tańsze i bardziej przyszłościowe..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 :D ja jestem z PCI bo AGP już odchodzi powoli w zapomnienie. zależy ile masz kasy ale na PCI dłużej pojedziesz niż na AGP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jeśli zmnieniasz platformę to oczywiście z PCI-E, bo jest baedziej przyszłościowe, a na AGP będzie już coraz mniej grafik produkowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr_as Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 W sumie jak przeskakujesz na 64-bitówke to możesz kupiś płyte która obsługuje pci-e i agp x8 i narazie jechać na starej grafie a z czasem wymienić na jekiegoś bajera B) A co do różnicy w wydajności między pci-e a agp x8 to mieści się ona w granicach błędu pomiarowego :lol: z tym że karty na pci-e są tańsze i bardziej przyszłościowe.....' jaką płyte konkretnie proponujesz ??? :blink: bo płyte chciałem kupic w granicach 300 zł bo nie potrzebuje jakiejs wybajerowanej płyty do OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ASRock dual sataII jeśli mowa o 939, nie wiem jak u intela ale coś jest, i chyba też jakiś asrock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 @Grzechu Właśnie to miałem na myśli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Pod Intela nie widziałem żeby coś było tego typu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr_as Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 hmmm faktycznie super płyta :) agp i pci-e poprostu rewelacja cena tez jest super :D jeszcze jedno pytanie jest cos takiego pod 754 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Pod 754 są wynalazki z agr-chała-agp prędkości x1 i nie wszystkie karty działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Z tego co wiem to nie ale po co ci 754??? Chyba ze juz masz taki proc, a jak nie to wez sobie semprona 3000 s939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr_as Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Z tego co wiem to nie ale po co ci 754??? Chyba ze juz masz taki proc, a jak nie to wez sobie semprona 3000 s939. hmm a jak sie ten procek spisuje ?? głównie to kompa do grania potrzebuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Do grania jak za tą cenę rewelacja :wink: jest to po prostu wykastrowany z części kaszu athlon64.....różnica w wydajności co najwyżej 15% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 To zalezy jaka masz reszte konfigu bo np w moim spisuje sie wysmienicie i mysle ze jeszcze mocnieszy pociagnie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Biez sempa calkiem niezle sie kreci. No i oczywiscie PCI-e Edytowane 28 Lutego 2006 przez Qbexus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Skoro masz zamiar przeskoczyc na 64bity to tylko PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...