RRaaFFeeKK Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Witam, mam problem :( Otoz nie moge zainstalowaz zadnej gry :( (no prawie zadnej) np. far Cry, San Andreas, NFSU2,... ale gry ktore sa zainstalowane chodza normlanie oraz male gry i programy tez moge zainstalowac. W San Andreas mi wyskakuj blad: http://img212.imageshack.us/my.php?image=sa1pe.jpg W FarCry mi wyskakuje taki blad: http://img203.imageshack.us/my.php?image=fc6rc.jpg I tak samo jest w innych grach tylko bledy sie oczywiscie roznia ale zatrzymuja sie tak samo np. w NFSU2 na 13%. Tak jak by brakowalo jakis plikow :( ale piki te sa i nie sa nawet uszkodzone bo wczesniej instalowalem normlanie te gry. U kolegi tez dzialaja. Oto jakie czynnosci podejmowalem: - Instalowalem system na nowo chyba z 5 razy i nic to nie pomoglo. (WinXP Prof. SP1 i WinXP Prof. SP2) - odpalalem gry z DVD, CD-RW, DVD-RW, Virtual CD i nic nie pomoglo. Moj sprzet to: Typ procesora: AMD Sempron, 1949 MHz (10.5 x 186) 2700+ Nazwa płyty głównej: ASRock K7VT4A+ (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) Pamięć fizyczna: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) Karta wideo: NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (128 MB) Karta dźwiękowa: C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Napęd dysków optycznych: TSSTcorp CD/DVDW TS-H552B (DVD+R9:2.4x, DVD+RW:16x/4x, DVD-RW:12x/4x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW) Dysk fizyczny: WDC WD800JB-00JJA0 (74 GB, IDE) PROSZĘ O POMOC :) Z góry dziękuje i pozdrawiam Rafał Edytowane 27 Lutego 2006 przez RRaaFFeeKK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Zrob nakladke windowsa, a jesli to nie pomoze to full instalka....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RRaaFFeeKK Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Oto jakie czynnosci podejmowalem: - Instalowalem system na nowo chyba z 5 razy i nic to nie pomoglo. (WinXP Prof. SP1 i WinXP Prof. SP2) Udalo sie!! Ale nie o to chodzilo :) Poprostu moj naped jest chyba za wrazliwy :D Zle mialem podlaczona tasme IDE czyli: (----------------------)--------) motheboard - slave-master A ja mialem podlaczona Nagrywarke DVD pod Slave a zworka byla ustawiona na Master :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 jak masz zworke na master to dysk jest master nie wazne gdzie siedzi na tasiemce dopuki nie ustawisz trybu cs ;P ale mniejsza o to mi wyglada na to ze w pierwszym przypadku masz uszkodzone archiwum czyli ze dvd sie zle odczutuje albo po prostu walniete archiwum czy obraz plyty. w 2 prypadku ewidentnie plytka sie zle odczytala, a ze przeszlo to moze ci sie po prostu sfarcilo ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RRaaFFeeKK Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 No plyty sa dobre :) I puki nie zmienilem tego od DVD to ciagle bylo to samo niewazne jak instalowalem ;) A teraz jest @LL OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...