stratuss Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Moj procek na Vmodzie ~1.45-1.475 przy boxowym wiatraku + wyciagajacy gorny pod zasilaczem ma w idle ~27-29C a w stresie (SuperPi 16M, Prime 95 Torture) dochodzi do 41 nie wiecej.W Biosie przy ladowaniu systemu pokazuje 29C. Slyszalem ze nowsze wersje Venice bardzo slabo sie grzeja ale mam watpliwosci co do tego czy te temperatury (MBM, SpeedFan, Everest, SiSandra i inne wszedzie to samo) sa dobrze odczytywane czy moze mam zwalony czujnik ? W Biosie przy ladowaniu systemu pokazuje 29C. Mial ktos lub slyszal o takich temp przy +0.5-0.75 V ? Wydaje mi sie ze takie temp jakie mam teraz powinienem miec przy defaultowym Vcore a przy obecnym duzo wyzsze niz teraz :/ Moj problem teraz jest taki iz boje sie dalej podkrecac i zwiekszac napiecie skoro byc moze czujnik jest zwalony, jesli nie jest to bawie sie dalej =] Prosze o opinie. PS. Jesli zly dzial to sorki i prosze o przeniesienie. Edytowane 27 Lutego 2006 przez stratuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 to sa temperatury jak najbardziej normalne, pamietaj ze w idle masz zmniejszony mnoznik i napiecie (nie wiem na ile dokladnie jest u ciebie) to powoduje ze sie prawie nie grzeje w idle, w stresie dopiero pracuje na ustawieniach vcore jakie ustawiles i wtedy dopiero skoczy temperatura, i 41C to prawidlowa temp bo tak sie grzeja A64 porownaj z moim: w idle 27C (ustawienia pewnie podobne) a w stresie 36C na napieciu standard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Moj procek na Vmodzie ~1.45-1.475naprawdę robiłeś vmoda? Chyba niefortunnie się wyraziłeś. przy boxowym wiatraku + wyciagajacy gorny pod zasilaczem ma w idle ~27-29C a w stresie (SuperPi 16M, Prime 95 Torture) dochodzi do 41 nie wiecej.W Biosie przy ladowaniu systemu pokazuje 29C. Slyszalem ze nowsze wersje Venice bardzo slabo sie grzeja ale mam watpliwosci co do tego czy te temperatury (MBM, SpeedFan, Everest, SiSandra i inne wszedzie to samo) sa dobrze odczytywane czy moze mam zwalony czujnik ? W Biosie przy ladowaniu systemu pokazuje 29C. Mial ktos lub slyszal o takich temp przy +0.5-0.75 V ? Wydaje mi sie ze takie temp jakie mam teraz powinienem miec przy defaultowym Vcore a przy obecnym duzo wyzsze niz teraz :/ Moj problem teraz jest taki iz boje sie dalej podkrecac i zwiekszac napiecie skoro byc moze czujnik jest zwalony, jesli nie jest to bawie sie dalej =] Prosze o opinie. PS. Jesli zly dzial to sorki i prosze o przeniesienie. Płyta gigabyte K8NF-9 A64 2.4 GHz 1.35V pasta OCZ Ultra 5+ Ninja+Fander 900 RPM idle 28 stopni, stress (SP2004) 36stopni przy temperaturze otoczenia 22 stopnie. Jak pasta się uleży (dzisiaj nakładana), to będzie troszkę lepiej. Trzeba pamietać, że różne płyty pokazują różne temperatury - ECS i Asus na RD480 pokazywały temperaturę o całe 10 stopni wyższą (IMHO błędny odczyt). Edytowane 27 Lutego 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) @mach82 Oczywiscie nie chodzilo mi o Vmod, zle sie wyrazilem ; ) @cmsydney Dzieki za pocieszenie ; ) A jakiej temp idle/stress nie przekraczac na moim procku ? Bo z tego co wynika jesli te odczyty sa w miare prawdziwe to pokrece go do 1.55V. Edytowane 27 Lutego 2006 przez stratuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) jednak uważam zaniża ci troche, na dobrym chłodzeniu tyle to rozumiem prawidłowy odczyt ale na BOX'ie? - nie skreślam go bo dobrze wieje, ale to za dobre wyniki masz na boxie lepsze wyniki niż pentagram 100cu+ a to troche nie możliwe Edytowane 22 Marca 2006 przez Naits Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Ja swego czasu jak miałem Venice 2,7Ghz, na OCZ Ultra 5+ i Freezer 64 - idle 26*c a w stress 36*c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...