Skocz do zawartości
Lumpy

Komputer Za Niecałe 3000 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

JEST TO MÓJ PIERWSZY POST NA TYM FORUM TAK WIEC POWITAĆ ;)

NA DNIACH KUPUJE KOMPUTER NIESTETY MÓJ BUDŻET JEST BARDZO SKROMNY, OK 3000 ZL

TAK WIEC WYMYSLILEM SOBIE TAKI ZESTAW BEZ MONITORA:

ATHLON 64+ 3000 S. 939 :575 Ł

512 RAM : 152 ZŁ

PŁYTA: GIGABYTE GA-K8NMF-9 NFORCE4-4X S939 : 259 ZŁ

GEFORCE 6600 370 ZŁ

NAGRYWARA DVD 180 ZŁ

DYSK SEGATE 160 GB SATA II 289 ZŁ

ZASILACZ NEOTEC X3800 380W 179 ZŁ

OBUDOWA 99 ZŁ

RAZEM 2100 ZŁ

CO O TYM SĄDZICIE? DOBRA KONFIGURACJA JAK ZA TA CENE? KOMPUTER MA SŁUŻYC JAKO ODTWARZACZ FILMÓW, MP3 , INTERNET NO I POGRAC TEŻ LUBIE TYLKO ZE NIE STAC MNIE CHWILOWO (MAM NADZIEJE) NA LEPSZA GRAFE, ALE MYSLE ZE ZA KILKA MIECHOW KUPIE GEFORCE 7800 ;) POZOSTAJE KWESTIA MONITORA, ZASTANAWIAM SIE NAD 17 CRT ALBO NA ALLEGRO JAKIS UZYWANY 17 CALOWY LCD, NIESTETY MOJE FUNDUSZE SA KIEPSKIE:(

PROSZE O JAKIES RADY, KOMENTARZE OPINIE

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaoszczedzic mozesz na procku, wez:

Semprona 3000+ s.939

Asrock DualSata2

Ramu tez troche malo, bierz 2x512 goodrama.

Dysk bierz samsunga.

Mozesz zaoszczedzic na zasilce, zeby bylo na lepsza grafe.Wez jakiegos Fortrona 400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venice wcale nie jest duzo lepszy od tego sempa.6600 moim zdaniem wogole nie oplaca sie teraz brac,chyba ze w wesji GE.Na monitorze LCD nie oszczedzaj na sile, bo tutaj cena akurat idzie w parze z jakoscia.

I dlaczego tylko Seagate? Jakis argument podaj.

re down:

Na monitorach sie nie znam, ale podtrzymuje swoja opinie.Na forum jest dzial monitory wiec moze tam zaloz topic.

Edytowane przez Cael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dysk jest super tylko patrz zeby to był 7200.9. A co do kompa to wez cos takiego:

sempron 3000 s939 349zł

asrock dual sata2 225zł

2x 512mb goodram CL2,5 304zł

galaxy 6600GE 439zł

dvd benq 1650 158zł

hdd seagate 7200.9 160gb 300zł

fortron 400w ok 90zł

buda 100zł

Razem 1965zł

Za 1000zł kupisz już nowego LCDeka np. http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=972&...amSM740N+silver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli cenisz sobie cisze i spokoj to samsungi sa cichsze od segatow, szczegolnie jesli chodzi o 160GB.Sprawdzone przezemnie empirycznie ;)

torque8 zlozyl ci juz gotowy zestawik, nic tlyko zamawiac :)

Edytowane przez Cael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dylemat mam jak cholera, ale zastanawiam sie nad monitorem 17 crt, a co do proca to juz wole dolozyc do tego athlona.

ten zasilacz ma 22 db czy to duzo. Przyznam sie ze slabo sie znam na kompach stacjonranych , przez ostatnie lata korzystalem z laptopow, niestety kieszen karze mi zrezygnowac z mobilnosci :( zreszta nawet jej nie potrzebuje juz;)

teraz przyszlo mi do glowy cos takiego , dobry monitor ctr 500 zł a za to grafika : X800 GTO 256MB 256bit GDDR3 za 580 zł

co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Róznica pomiedzy athlonem a sempronem jest taka ze semp ma mniej cachu 128kb do 512kb w A64 co daje mu niecałe 5% przewagi (czyli nie zauwazysz róznicy). A co do monitora to LCDek chyba bedzie lepszy. A w te 22dB to bym za bardzo nie wierzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi