krojczy Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 czy ktos z was pracuje na edgecam? jesli tak to prosze o podanie specyfikacji swojego komputera tzn. cpu, gpu, ram, mobo, potrzebuje tych informacji do stwierdzenia czy jest sens ladowania kasy w profesjonalna karte graficzna czy moze jednak edgecam da sie odpalic na sprzecie z wyzszej polki ale bez profesjonalnych dodatkow w stylu quadro czy firegl. mam taki dylemat jakiego zlozyc kompa, bo zawsze mozna walnac waluta i kupic cos wybujanego ale czy naprawde potrzebny jest jakis olbrzymi zapas mocy? skoro technologia w hardware z dnia na dzien sie zmienia i nie ma sensu pchac sie w jakies standardy... nie wiem dlaczego ale w sieci nie moge znalesc zadnych testow ktore opisuja jak sprawuje sie edgecam na roznego rodzaju kartach graficznych typu radeony z seri 9xxx czy nawet x1xxx lub geforce z seri 5xxx czy 6xxx czy 7xxx, nawet na quadro tego nie testowali, a na stronie producenta sa tylko napisane wymagania odnosnie rozdzielczosci ale to mi nic nie mowi czy to wszystko bedzie plynnie dzialac i na jakich ustawieniach. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Podejrzewam, że jest tak jak z innymi cadami - "goła" zwykła karta nie będzie chciała współpracować - nie będzie akceleracji. Pomóc może albo hardmod (np. R9800Pro@FireGL to przelutowanie jednego elementu w pobliżu rdzenia), lub użycie softmoda (softquadro dla NV, dla ati też coś widziałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 witam akurat na tym sofcie nie "robilem" ale ostatnio bylo kilka topicow na temat 3DS Max i AutoCad jasno wynika ze poki co karta graficzna nic tu nie daje :P ( jesli chodzi o szybkosc ) procek najwazniejszy ( i duzo RAMu - w zaleznosci od projektu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 hmm w sumie mozliwe, bo ten program sluzy do przerabiania rysunkow na kod do frezarki cnc, tylko czasami istnieje potrzeba prezentacji i zastanawiam sie czy wtedy nie jest potrzebna lepsza karta graficzna. ale jesli chodzi o proc i ram to zgodze sie z przedmowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jesli do tego to raczej starczy zwykła karta ale nie daje głowy. Ram i proc 2 rdzeniowy a karta przerabialna na quadro/firegl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 no wlasnie a ktore kart z serii 6xxx i/lub 7xxx daja sie przerobic na quadro... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Z tego co mi wiadomo to nie daja... A i co do pracy z obrobka grafiki to polecam procka z duuza iloscia Cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 To chyba mało Ci wiadomo ;). A swojego GF3 przerobiłem i chodził pięknie jako quadro, podobno innego GF też można bez problemu przerobić riva tunerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Racja GF3 i GF4 i serie FX na 100% sie da... Ale ja osobiscie na swoim GF6600 nie widze takiej mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Na tweaku ktoś tam miał przerobionego, więc chyba się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Da sie przerabiac ale imcho karty na agp. A kto wie moze pci-e też sie bedzie kiedys dało. Też mam gf3@quadro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 no tak panowie da sie ale ja pytalem o serie 6xxx lub 7xxx, bo gorszej karty nie widze w swojej konfiguracji. jezeli sie da no to moze jakis dowodzik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 To może kupisz sobie asrocka dual sata2 i karte na AGP i sobie ją przerobisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ok, ale ktora i jak, chodzi mi o dokladne instrukcje bo informacji brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...