Skocz do zawartości
Mahir

Problem Z Ustawieniem Taktowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Problem pojawił się po wgraniu biosa który ma poprawić OC (VGA BIOS Version 5.43.02.39.AS17). Bios wgrany, karta chodzi na nominalnych taktowaniach i nie moge w żaden sposób zmienić taktowania. W zakładce od sterów (uzyskanej poprzez dodanie do rejestru coolbits_forceware) nie mogę tego zrobić bo wyskakuje info: "Testu nie udało się uruchomić dla wybranych częstotliwości zegara. Obniż ustawienia i spróbuj ponownie". Za pomocą tej zakładki już zmieniałem taktowanie na innej karcie więc wiem że działa. Na obecnej z którą jest problem ( Asus 6600 128 MB AGP) próbowałem też poprzez RivaTune ale dalej nic.... Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem można zrobić ? A

może ten Bios jest jakiś felerny ? Jeśli ktoś zna dobry do OC sprawdzony bios to tej karty to będę wdzięczny za info.

Pzdr

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.Mam taka samą kartę co Ty i wgrałem taki sam (chyba )bios sadząc po oznaczeniu.U mnie mogę zmieniac taktowanie i nie mam problemów z przejściem testu.Nie uzywam tylko tego coolbits forceware.Po prostu po zmianie biosa odpaliłem rive tuner i ustawiłem taktowanie a nastepnie zrobiłem to samo w sterach(dokładnie nie pamiętam - zdaje mi sie że przed uruchomieniem rivy nie miałem ustawień częstotliwości w sterach ale nie jestem pewien).Wgrałem ten bios : http://svcd1.webpark.pl/6600/asus_14v_300gpu_550ram.rom ze strony kolegi Adam1004a http://svcd1.webpark.pl/6600/index.html .Jest to pierwszy bios od góry.Ale problemów z wgraniem miałem sporo-mało jeszcze wiem o oc.Zobacz cały temat o 6600 tam ci pewnie wiecej pomoga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi