Skocz do zawartości
Varrol

Mocny I Cichy Zasilacz >= 450w

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, wiem że jest sporo tematów - ale przekopać się przez to i znaleźć odpowiedź już nie jest taka oczywista.

Mam w tej chwili Chiefteca 420W DualFan - i no cóż - wymieniłem obudowę - teraz powietrze tłoczą dwa 12cm cichutkie wentyle do tego puszczone na 6V, cichutki cooler z wentylem 12cm, na grafice wntylek 8cm ale z regulowanymi obrotami, także też cichutki - coś mi jednak dalej hałasuje... ano tak dwa wentyle w zasilaczu.

Owszem - jest mocny i stabilny, ale do cichych nie należy - ciekawe za ile go sprzedam, bo nie mam dużo funduszy na nowy.

Generalnie wygląda to tak, że jak już coś kupuje to porządne - jakbym miał kupić szajsowaty zasilacz, to bym się z tym pomęczył i poczekał aż będzie mnie stać na lepszy. Nie ma sensu kupować coś poniżej 450W. Zasilacz musi mieć wentyl 12cm (może być większy :D ) i olbrzymie radiatory, żeby był jak najcichszy. Ale zeby było jasne - nie dam wiecej jak 500zł bo to była by już przesada - zwłaszcza w stosunku do mojego sprzętu, który jest delikatnie mówiąc przestarzały...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, to już wiem co kupić - widzę, że większość właśnie jego poleca - teraz tylko zebrać fundusze... ("tylko" :) )... hyh a mój zasilacz jest warty ze 150zł - porażka a 2 lata temu dałem 300zł za niego...

A jeszcze mi powiedzcie, czy jest sens kupować tego 430W? Ma niewiele gorsze parametry, a szkoda mi 500zł wydawać na zasilacz, kiedy jedyne co odczuje to mniejszy hałas... No niby na przyszłość jest to inwestycja, ale mimo wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbierzmy się zamówmy 10 sztuk, to będzie po promocyjnej cenie.

maczeta - napisałem, ze mi szkoda, gdyby tak nie było to bym nie myślał o 430W nawet - i narazie mi 430W wystarczy - ale co za rok jak będę sprzęt zmieniał - mocna grafa, procek dwurdzeniowy, wiecej ramu i jeszcze kręcone to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, to już wiem co kupić - widzę, że większość właśnie jego poleca - teraz tylko zebrać fundusze... ("tylko" :) )... hyh a mój zasilacz jest warty ze 150zł - porażka a 2 lata temu dałem 300zł za niego...

A jeszcze mi powiedzcie, czy jest sens kupować tego 430W? Ma niewiele gorsze parametry, a szkoda mi 500zł wydawać na zasilacz, kiedy jedyne co odczuje to mniejszy hałas... No niby na przyszłość jest to inwestycja, ale mimo wszystko...

zrob maly research w sieci, 430 i 500 to dwie rozniace sie nieco konstrukcje.

IMO bralbym Seasonica 500 lub zastanowilbym sie nad takim wynalazkiem.

Ciezko go dostac w PL ale o jego ciszy moge poswiadczyc z 'autopsji'.

No chyba ze masz kase na 500watowego Antec Phantom...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi