expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Hej! Oto konfiguracja: Dane techniczne Linia: POWER Procesor Procesor - producent: Intel Typ: Pentium D 830 Częstotliwość taktowania procesora: 3,00 GHz Pojemność pamięci podręcznej procesora (L2 Cache): 2 x 1048 kB Czestotliwość taktowania magistrali (FSB): 800 MHz Technologie Dual Core (2 rdzenie wykonawcze) xD-Bit (technologia antywirusowa) EM64T (wsparcie dla systemów 64 bitowych) EIST (technologia osczędzania energii) C1E Halt (technologia oszczędzania energii) Oprogramowanie Zainstalowany system operacyjny: MicrosoftR WindowsR XP Media Center Edition PL Dodatkowe oprogramowanie Program do obsługi nagrywarki Nero Suite 6.5 Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition (wersja 90 dni) z możliwością Pinnacle Studio 9SE Płyta główna Chipset płyty głównej: Intel i945G Pamięć operacyjna RAM Zainstalowana pamięć RAM: 1024 MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel) Częstotliwość pamięci RAM: 533MHz MHz Typ pamięci RAM: DDRAM2 Dysk twardy Pojemność dysku twardego: 250 GB Prędkość obrotowa dysku twardego: 7200 obr/min Pamięć podręczna dysku twardego: 8 MB Interfejs dysku twardego SATA Napędy Parametry zapis/odczyt: Prędkość zapisu: DVD+R (Double Layer) 8x; DVD-R (Double Layer) 4x; DVD+R (Single Layer) 16x; DVD-R (Single Layer) 16x; DVD+RW 8x DVD-RW 6x; CD-RW 24x; CD-R 48x; Prędkość zapisu: DVD+R (Double Layer) 8x DVD-R (Double Layer) 4x DVD+R (Single Layer) 16x DVD-R (Single Layer) 16x DVD+RW 8x DVD-RW 6x CD-RW 24x CD-R 48x Prędkość zapisu: DVD+R (Double Layer) 8x DVD-R (Double Layer) 4x DVD+R (Single Layer) 16x DVD-R (Single Layer) 16x DVD+RW 8x DVD-RW 6x CD-RW 24x CD-R 48x / Prędkość odczytu DVD 16x, CD 48 Czytnik kart pamięci: czytnik kart pamięci 9 in 1: Compact Flash I & II, Secure Digital, Mini SD, MMC, MicroDrive, SM, Memory Stick, Memory Stick Duo/Pro, Memory Stick Pro/MagicGate Karta graficzna Producent karty graficznej: NVIDIA Model: GeForce 6600 GT Pamięć graficzna: 128 MB Karta dźwiękowa Złącza i interfejsy Karta sieciowa Porty komunikacyjne 6 portów USB 2.0 IEEE 1394 FireWire port szeregowy COM port równoległy LPT Klawiatura: multimedialna Vobis Office & Internet Mysz: optyczna z rolką Vobis Parametry fizyczne ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Co o tym kompie sadzicie? Napiszcie uwagi! Podobno Intele sa lipne(Tak powiedzial moj kumpel). Czy to prawda? Dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a do czego on ma byc dobry?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Programowanie, grafika, podkrecanie(Ogolnie te robizny informatyczne) i czasem do gier! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 jeeezzz - nie mogłeś napisać normalnie jaki sprzęt będzie w środku ? aż mi się tego czytać nie chciało ... jeśli chodzi o gry to amd rzeczywiście będzie lepsze od intela, a do jakichś zaawansowanych obliczeniach lepiej powinien wypaśc intel, jednak do tego co napisałeś jakiś AMD na s939 powinien ci spokojnie wystarczyć :) niemniej jednak ten intel też nie będzie złym wyborem :) ale osobiście wolałbym AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Moze ktos cos wiecej napisze? Przy prawidlowym korzystaniu nie powinien sie schrzanic szybko? Co do wydajnosci calego sprzetu? Bedzie szybki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) A jaka jest cenna tego?? Może coś złożymy na szybkiego bo to coś dużo pisze ale ważne rzeczy trudno tu wylapać Edytowane 27 Lutego 2006 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Tego kompa tak czy inaczej juz bede mial. Napisze najwazneijsze elementy Procesor: Intel Pentium D 830 (Dual Core) 2 x 3,00 GHz, RAM: 1024 MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel), Twardy dysk: 250 GB, Pamięć podręczna dysku twardego: 8 MB, Płyta główna: wiem tylko tyle, ze jest z Gigabyte i ma chipset Intel i945G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Czyzby to był VOBIS??????????????? z 6GHz prockiem????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Cena: kupuje za netto 3277 zl z groszami racja torque8. To jest z Vobisu! Tak to dwurdzeniowy procesor. Łączna wydajność to 6 GHz. A tak nawiasem. Naprawde bedzie az taka wydajnosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Odrazu po kofigu mozna było wywnioskowac. Ja osobiscie za ta cene złozyłbym cos innego, bo ten konfig za te cene to nie jest za dobry, ale coż to VOBIS :mur: <_< Edytowane 27 Lutego 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Procesor - producent: Intel Typ: Pentium D 830 RAM: 1024 MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel) 250 GB GeForce 6600 GT tak powinno wyglądać twoje zestawienie ALE czego brakuje? marek podzespołów (płyty głównej wogóle nie ma lol:O) karty, pamięci, w ogóle z tego co widać napisałeś jesteś totalnym laikiem co nie znaczy że taką osobą nie mozna być, nie znalazłem w tym gąszczu zasilacza :D też fajnie bez zasiłki i mobo bedziesz śmigał . imo zestaw do bani przenieś to do działu co kupić podaj gdzie chcesz kupowac w jednym sklepie, wielu na miejscu czy w necie, na allegro czy niekoniecznie, ile chcesz wydać i dokładnie do czego chcesz używać maszyny a ludzie tobie naprawde NAJLEPIEJ doradzą. co do 6 gigowego procka no niee możliwe że w aplikacjach graficznych typu gra mój prcek mający 2,123 Ghz jest równie szybki jednak jesteś TOTALNYM LOLEM poczytaj najpierw!!!!! tak z miesiąc czytania :] Edytowane 27 Lutego 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Karta graficzna: Nvidai GeForce 6600 GT 128 MB Płyta główna: Jakis jeden z lepszych modeli Gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Ja juz napisałem ze tym sklepem jest VOBIS :mur:(expi potwierzdził), a co do opini o zestawie całkowicie sie zgadzam ale w tym problem ze on ten zestaw bedzie miał hehe. @EDIT: A skąd wiesz ze jeden z lepszych????????????? jasnowidz jestes bo jak do tej pory nie podałes jej dokładniej nazwy. Edytowane 27 Lutego 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mam teraz: Winfast A250 128 MB, AMD Athlon XP +2000, Dysk 80 GB, plyta glowna: Asus V3800, zasilacz: jakas szajsowata podroba 500 Wat. Chyba ten komp na ktory wymieniam bedzie lepszy nie?????????/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mam taki konfig w robocie tez z vobisa kupowany. Wydajny on jest ale glosny ze nie idzie wytrzymac zlozony na AMD bylby o wiele cichszy (chodzi o boxowe chlodzenie procka). Takie jest moje zdanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Lepszych i gigabyte weź mnie nie słab jesli chodzi o oc to mów papa jeszcze za taka kase. Weź ty lepiej Pentium d 930 i jakies madrzejsze mobo. EDIT: Jaki zasilacz?? Edytowane 27 Lutego 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Drugi sprzet do wyboru jaki bede mial jest taki sam ale L2: 2 x 2048 kb a nie 2 x 1024 kb i procesor Intel Pentium D 930. Teraz lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarquini Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Wg mnie zestawik dobry, chociarz osobiscie bym wzial do tego konfigu mocniejsza grafike, sam mam intela p4 na mobo gigabyta na 945 i mozna spokojnie krecic, w biosie sa odpowiednie regulatory napiec i fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mobo wymien na Asusa P5LD2 na I945 jest dobry do oc i napewno lepszy od tego "niewiadomego" gigusia. No i grafa by sie sprzydał 6800GS albo przynjmniej X800GTO. A tak pozatym to powoli wychodzi cos przyzwoitego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Zamykam temat jaki zestaw kupic. Wybieram ten drugi. Teraz czekam na opis tego sprzetu: Intel Pentium D 930, grafa GeForce 6600 GT, DDRAM 2 1024 MB(Dual RAM) , 8-kanalowa karta dzwiekowa z Creative Sound Blaster, niewiadoma plyta glowna z Gigabyte z chipsetem (looknijcei na wczesniejsze posty), twardy dysk 250 GB Seagate 8 MB pamieci podrecznej. Teraz ocencie i opiszcie ten komp na podstawie tego co napisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 proc do grafy za mocny moje zdanie : wszystko złożone do gier będzie dla przeciętnego użytkownika dobre do wszystkiego : komp złożony do wszystkiego będzie średnio użyteczny do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Zmien te rzeczy ktore napisałem wyzej oraz wstaw dysk samsunga nie zapomnij takze o dobrej zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...