romek-o Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 witam, dostała się w moje ręce przejściówka na slot 1 z napisem na sockecie PGA, po dokładnym obejrzeniu ww. przejściówki okazało się że przejściówka ma wiele zworek do ustawiania napięć na rdzeniu (od 1,8 do 3,5 - skoki co 0,05). Czy na tej przejściówce bedzie pracował Celeron 733 (FCPGA), bo z tego co wiem to różnica między PGA a FCPGA to napięcie na procku. ? czy jak zworkami ustawie odpowiednie napięcie to pójdzie na tej przejściówce ww. Celeron. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Niestety muszę cię rozczarować... PPGA od FCPGA różni się nie tylko napięciem, ale też sygnałami na pięciu nóżkach procesora. Jest jednak możliwość obejścia tego problemu. Odpowiedni mod jest pokazny na Tom's Hardware, o tutaj. Edytowane 27 Lutego 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 ja to mam jednak szczęście, okazało się że jest to przejściówka ASUSA (nie jest to napisane na przejściówce ale to Asus) i jest to uniwersalna przejściówka zarówna na ppga jak i na fcpga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) W takim razie powinieneś mieć zworkę przełączającą pomiędzy trybami PPGA/FCPGA. Jeśli chcesz odpalić tego Celka, ustaw na FCPGA i nie powinno być problemu. Edytowane 1 Marca 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...