heryf Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) witam, mam pytanie czy plyta Gigabyte GA-7N400S-L bedzie obslugiwac dysk na SATA II pisza ze plyta obsluguje SATA ale nie ma ani slowa o SATA II, mam zamiar kupic dysk seagate czy wszystko bedzie ok na tej plycie ? Edytowane 27 Lutego 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Sadze ze moze nastapic konflikt z kuchenka mikrofalowa(nagłe uruchamianie sie) ale .. jesli jej nie posiadasz bedzie wszystko ok. pytanie kierujesz w sumie.. do posiadaczy owej płyty głownej, sam nie posiadasz manuala do niej?! W niezwykle prosty sposob mozna sie dowiedziec jaki tryb jest obsługiwany.. jelsi nie SATA2 to masz SATA I do ktorego podłaczysz kazdy dysk w tym gniezdzie.. Nie pultaj sie tak, jesli masz zamiar kupic taki dysk to mozesz byc pewien ze bedzie działac... jesli w ogole masz sata ;p Choc zalecał bym Tobie poczytanie kilku tematow z tegofora by wybrac "ten jedyny" dysk ;) Nie podajesz nawet modelu twardziela a oczekujesz informacji od gornie jasnych.... ;/ Edytowane 27 Lutego 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Seagate 80 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Powinnien działac tylko na 99% bedzie potrzebna zworka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Seagate 80 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II)na pewno, będzie działać na 100% trzeba wstawić zworke Edytowane 28 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nie na 100% bo u mnie na sata1 działał bez zworki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Nie na 100% bo u mnie na sata1 działał bez zworki :)na twoje szczęście masz racje, Seagate SATA same negocjują tryb, nie wymagają żadnych zworek Serial ATA Jumpers Edytowane 28 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Tu się nie zgodze bo przewaznie jest potrzebna zworka do poprawnej pracy ale to chyba zalezy od płyty głównej. Ja miałem to szczescie ze niepotrzebowałem zworki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) tak, ale większość do niedawna produkowanych płyt z kontrolerem SATA I jednak autonagocjacje obsługuje ale wstawienie zworki na pewno nie zaszkodzi Zworka na SATA I Edytowane 28 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...