Gość Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Witam! Niedawno dostalem takowego GeForc'e. Zreszta dokladniej widac w podpisie. Mam pytanie,bo jest to moja pierwsza karta Nvidii i nie chcialbym z czyms przesadzic podczas krecenia.. Do ilu mozna takiego GF'a podkrecic? Z tego co wiem to najlepiej podkrecac Riva Tunerem,bo to znalazlem w archiwum. Jak podkrecac..? Czekam na wszystkie sugestie itp. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Palit jest dziadowska firma. Sam mialem ich karte. Zainstaluj sobie PowerStripa. Jest latwym programikiem. Podkrecaj powoli i sprawdzaj czy nie wali ci sie grafa. Sa do tego odpowiednie programiki. :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Witam! Niedawno dostalem takowego GeForc'e. Zreszta dokladniej widac w podpisie. Mam pytanie,bo jest to moja pierwsza karta Nvidii i nie chcialbym z czyms przesadzic podczas krecenia.. Do ilu mozna takiego GF'a podkrecic? Z tego co wiem to najlepiej podkrecac Riva Tunerem,bo to znalazlem w archiwum. Jak podkrecac..? Czekam na wszystkie sugestie itp. Pozdrawiam z twój palit jest na 64MB czy 128MB - ma to duże znaczenie.... Ja mam Palita GF4TI4200 128MB i jest do d......prawię wogule sie nie kręci z wyjątkiem może GPU clock które możesz ustawić na ok 300MHz(choć na dłuższą mete proponował bym 275MHz) Co do Memory clocka to jest gorzej.....prawie niepodkręcalny - ustaw sobie na np 472MHz a jak będziesz chciał więcej to musisz pomyśleć o jakiś radiatirkach na pamiątki - wtedy powinna wmiare pójść na 500MHz.... a co do programu to urzywałem i Power Stripa i RIvatunera (Obecnia zrobiłem Edycje Biosu) i szczeże wygodniej się chyba kręci Rivatunerem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jesli chodzi o pamiec to 64 MB. Slyszalem,ze sie lepiej kreca takie.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...