Skocz do zawartości
Gość

Palit Daytona Gf4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno dostalem takowego GeForc'e. Zreszta dokladniej widac w podpisie. Mam pytanie,bo jest to moja pierwsza karta Nvidii i nie chcialbym z czyms przesadzic podczas krecenia.. Do ilu mozna takiego GF'a podkrecic? Z tego co wiem to najlepiej podkrecac Riva Tunerem,bo to znalazlem w archiwum. Jak podkrecac..?

Czekam na wszystkie sugestie itp.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Niedawno dostalem takowego GeForc'e. Zreszta dokladniej widac w podpisie. Mam pytanie,bo jest to moja pierwsza karta Nvidii i nie chcialbym z czyms przesadzic podczas krecenia.. Do ilu mozna takiego GF'a podkrecic? Z tego co wiem to najlepiej podkrecac Riva Tunerem,bo to znalazlem w archiwum. Jak podkrecac..? 

Czekam na wszystkie sugestie itp. 

Pozdrawiam

z twój palit jest na 64MB czy 128MB - ma to duże znaczenie....

Ja mam Palita GF4TI4200 128MB i jest do d......prawię wogule sie nie kręci z wyjątkiem może GPU clock które możesz ustawić na ok 300MHz(choć na dłuższą mete proponował bym 275MHz)

Co do Memory clocka to jest gorzej.....prawie niepodkręcalny - ustaw sobie na np 472MHz a jak będziesz chciał więcej to musisz pomyśleć o jakiś radiatirkach na pamiątki - wtedy powinna wmiare pójść na 500MHz....

a co do programu to urzywałem i Power Stripa i RIvatunera (Obecnia zrobiłem Edycje Biosu) i szczeże wygodniej się chyba kręci Rivatunerem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...