Skocz do zawartości
stratuss

Radeon X600 Pro Problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sprzet jak nizej w sygnaturce. Moj problem polega na tym iz co chwile w grze (np. GTA VC) wywala mam zwieche, wywala mnie do windowsa i VPU Recover resetuje mi za posrednictwem sterownika ekranowego ATI akcelerator graficzny i chce wysylac raport. I tak w kolko :/

Zauwazylem jeszcze np. w Google Earth gdu ustawie OpenGL mode to wszystko jest ok a gdy DirectX to strasznie krzaczy, wiesza i znowu VPU Recover resetuje akcelerator graficzny :/

Plz, pozmocie. Kupilem se nowego kompa zeby posmigac w jakies gry a tu nic sie nie da odpalic ;)

Z gory dzieki.

EDIT :

Grafy nie mialem podkreconej ale procka tak. Po ustawieniu defaultowego taktowania oraz napiecia na plycie gry chodza normalnie i wszystko jest ok. Wiec to kwestia zasilacza czy moze chlodzenia karty ?

W co zainwestowac zeby moc odpalac gry na podkreconym kompie ?

Edytowane przez stratuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jaka zasilka? Pewnie sam nie wiesz. <_<

Sprawdz czy wentylator sie kreci. Radiator jest chlodny? Zle - slaby styk z rdzeniem. Fastwrites wlaczone? Jakie sterowniki zainstalowane?

Ja mialem podobny przypadek, ale w Radku 9550 i takze mialem problem w DirectX, tyle ze u mnie pomoglo zmiana sterow z oryginalnych na Omegi np.

Sprobuj, a noz widelec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi