Skocz do zawartości
igomako

Rady Dla Drukarza :]

Rekomendowane odpowiedzi

wiec. zaciagnelem piekna (wg. mnie) grafikę z deviantart, kupiłem antyramę, wydrukowałem moim hp1510 (wiem ze syf) na normalnym papierze a4 i... skef. nie podoba mi sie, kolory jakies takies niedorobione, a przedewszystkim duzo ciemniej niż na monitorze (chyba mam za jasno monitor ustawiony). problemem jest takze to ze obraz jest wymiarów 43x33 i musze go składać z czterech a4. no ale się nie poddaje, postanowilem walczyc.juz zdecydowałem ze wydrukuje na papierze fotograficznym, ale pojawiły się pewne problemy, mianowicie:

-papier matowy czy blyszczący, a moze wogóle inny?

-moze wydrukować na ploterze, ale czy wtedy dostane taki duzy odpowiedni papier?

i pytanie z innej beczki - jak ustawić monitor LCD tak zeby wyswietlał naprawde naturalne kolory?

prosze mnie nie bić, pierwszy raz zapuszczam się w tą cześć forum.purepc.pl i jeszcze się nie orjętuje w zasadach tu panujących...

a tu macie ta graficzkę :)

post-110023-1141087838_thumb.jpg

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec. zaciagnelem piekna (wg. mnie) grafikę z deviantart, kupiłem antyramę, wydrukowałem moim hp1510 (wiem ze syf) na normalnym papierze a4 i... skef. nie podoba mi sie, kolory jakies takies niedorobione, a przedewszystkim duzo ciemniej niż na monitorze (chyba mam za jasno monitor ustawiony). problemem jest takze to ze obraz jest wymiarów 43x33 i musze go składać z czterech a4. no ale się nie poddaje, postanowilem walczyc.juz zdecydowałem ze wydrukuje na papierze fotograficznym, ale pojawiły się pewne problemy, mianowicie:

-papier matowy czy blyszczący, a moze wogóle inny?

-moze wydrukować na ploterze, ale czy wtedy dostane taki duzy odpowiedni papier?

i pytanie z innej beczki - jak ustawić monitor LCD tak zeby wyswietlał naprawde naturalne kolory?

prosze mnie nie bić, pierwszy raz zapuszczam się w tą cześć forum.purepc.pl i jeszcze się nie orjętuje w zasadach tu panujących...

a tu macie ta graficzkę :)

Sorry, ale muszę zapytać - dlaczego po prostu nie zapakujesz tego na cd/cf/sd/mmc i nie pójdziesz do fotolabu, żeby Ci to wydrukowali na profesjonalnym sprzęcie, papierze etc? Nie będzie to za darmo, ale skoro Ci zależy, to chyba nie problem?

PS. LCD i naturalne kolory raczej nie idą w parze niestety, nawet najbardziej pro panele eizo dla grafików nie są pod tym względem doskonałe. Ale spróbuj zmniejszyć trochę gamma na początek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze przyznam ze na to nie wpadłem :) ale w sumie to chyba najlepszy pomysł... co do lcd - pogrzebalem troche wczoraj wieczorem (dokładniej zmiany w gamma i jasnosci) i jest juz lepiej. ale dalej troche zbyt jasno...

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale muszę zapytać - dlaczego po prostu nie zapakujesz tego na cd/cf/sd/mmc i nie pójdziesz do fotolabu, żeby Ci to wydrukowali na profesjonalnym sprzęcie, papierze etc?

w/g mnie jedyne sensowne wyjscie ... ewentualnie zakup super drukarki a to imho kosztuje za wiele ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i bylem w fotolabie, wydruk 45x34costam, i efekt boski. kosztowalo 26zl :) ale ciezko bylo znalesc w gda fotolab z ploterem odpowiednim... mniejsza, efekt i tak fajny :)

To napisz gdzie, bo ja też z Gda i czasem przydałby się dobry lab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na starówce, przy młynie, od strony hali jest taka uliczka równoległa do radunii, i tam idziesz nia kawałek w góre (jak startujesz od młyna) i po lewej stronie jest fotograf tam. fajnie tam, wszelkie ustawienia mozesz jeszcze na miejscu dograc jak chcesz. do odbioru miałem po 3h. formaty jakie chcesz.

dokładny adres to Młyńska 21, nazywa sie TCF2

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi