tomasz_lbn Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam, mam problem.. posiadam grafe GF FX5600 256/256 i monitor compaq 7550 17'' i przy nie ktorych grach po wlaczeniu ekran mi sie zmniejsza (ucina po bokach po ok. 3 cm i troszke u gory i u dolu:( ) zna ktos moze przyczyne i ewentualnie jak sie pozbyc tego problemu? czy to wina sterownika do grafiki? plizzz pomozcie bo sie zalamie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Przyczyną jest zmiana rozdzielczości lub/i odświeżania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 tak jak kolega wyrzej napisałe, jest to spowodowane zmianą rozdzielczość :) spróbuj w menu monitora wyregulować sobie obraz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) tak jak kolega wyrzej napisałe, jest to spowodowane zmianą rozdzielczość :) spróbuj w menu monitora wyregulować sobie obraz :) No to i ja ie przylacze. Jest to problem zwiazany ze zmiana odswiezania tylko i wylacznie. Najlepiej to wlacz sobie jakis programik np Riva Tuner i ustaw tam blokade odswiezania na jaks ustalona przez ciebie dla wszystkich rozdzielczosci. Nie ma co krecic monitorem. Edytowane 28 Lutego 2006 przez sikorrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 wlasnie ze jest 'co krecic monitorem' ;) jezeli na poczatku nie byla ustawiona geometria(w tym tez rozciagniecie poziome i pionowe) do kazdej rozdzielczosci i odswierzania to w koncu bedzie to trzeba zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No to i ja ie przylacze. Jest to problem zwiazany ze zmiana odswiezania tylko i wylacznie. Najlepiej to wlacz sobie jakis programik np Riva Tuner i ustaw tam blokade odswiezania na jaks ustalona przez ciebie dla wszystkich rozdzielczosci. Nie ma co krecic monitorem. O odswiezaniu jest art w FAQ tak apropo. Monitorem jest co krecic bo zapamietuje osobno ustawienia geometrii dla kazdej rozdzielczosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 heh... zabawa ustawieniami monitora nie wiele pomogla, ale poradzilem sobie uzywajac programu o nazwie 'refreshlock' i je cacy;) dzieki wszystkim za wpisy.. c.u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...