Skocz do zawartości
cyp3k

Emule Na Toya ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam pytanie co zrobić żeby uzyskać High ID w programie Emule na łączu Toya.net ?

Ustawienia mam takie same jak na neostradzie(tam miałem HIGH ID) tylko zmieniłem prędkość Dwnld i Upld. Liczyłem że będe miał High ID a tutaj klops... LOW ID :(

Co muszę skonfigurować aby je uzyskać ?

Mam wyłączoną zaporę systemu windows i firewall i antyvir Panda 7.0 (skonfigurowany pełny dostęp do sieci dla emule)

Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vegan napisał(a):

IP zewnętrzene tzw. publiczne = High

IP wewnętrzene ... = low.

Jakie masz ip ??

start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all

dostaniesz odpowiedz.

Gdzie będe miał napisane czy to zew. czy wew. ? po wpisaniu tego wyswietla mi sie cała lista ale nigdzie nie ma napisane czy to wew. czy zew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piterus90 napisał(a):

Jesli adres IP zaczyna się od:

10.x.x.x lub

172.16.x.x lub

192.168.x.x

to znaczy, ze masz wewnętrzny adres. Jesli inny jest, to znaczy ze zewnetrzny i przyczyny nalezy szukac gdzie indziej

Niestety mam wew. :( co zrobic zeby miec high id ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poca napisał(a):

Wchodzisz na strone Toya. Logujesz się. Potem Pomoc -> Pozostałe instrukcje -> Wniosek o publiczny adres IP

Dokladnie - Dodam jeszcze ze lepiej wpisz tam ze potrzebujesz zeby czasami postawic sobie serwer gier itp... Lepiej nie pisz ze potrzebujesz do mula zeby miec high ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi