cyp3k Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam ! Mam pytanie co zrobić żeby uzyskać High ID w programie Emule na łączu Toya.net ? Ustawienia mam takie same jak na neostradzie(tam miałem HIGH ID) tylko zmieniłem prędkość Dwnld i Upld. Liczyłem że będe miał High ID a tutaj klops... LOW ID :( Co muszę skonfigurować aby je uzyskać ? Mam wyłączoną zaporę systemu windows i firewall i antyvir Panda 7.0 (skonfigurowany pełny dostęp do sieci dla emule) Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Też posiadam Toye. Mam zew. IP oraz high id. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 IP zewnętrzene tzw. publiczne = High IP wewnętrzene ... = low. Jakie masz ip ?? start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all dostaniesz odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyp3k Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 IP zewnętrzene tzw. publiczne = High IP wewnętrzene ... = low. Jakie masz ip ?? start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all dostaniesz odpowiedz. Gdzie będe miał napisane czy to zew. czy wew. ? po wpisaniu tego wyswietla mi sie cała lista ale nigdzie nie ma napisane czy to wew. czy zew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jesli adres IP zaczyna się od: 10.x.x.x lub 172.16.x.x lub 192.168.x.x to znaczy, ze masz wewnętrzny adres. Jesli inny jest, to znaczy ze zewnetrzny i przyczyny nalezy szukac gdzie indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyp3k Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jesli adres IP zaczyna się od: 10.x.x.x lub 172.16.x.x lub 192.168.x.x to znaczy, ze masz wewnętrzny adres. Jesli inny jest, to znaczy ze zewnetrzny i przyczyny nalezy szukac gdzie indziej Niestety mam wew. :( co zrobic zeby miec high id ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 nic nie zrobisz sam chciałem mieć high ip ale się okazało że w Mysłowicach w toyi sie nie da tego uczynic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Jak to się nie da uczynić? Wchodzisz na strone Toya. Logujesz się. Potem Pomoc -> Pozostałe instrukcje -> Wniosek o publiczny adres IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Wchodzisz na strone Toya. Logujesz się. Potem Pomoc -> Pozostałe instrukcje -> Wniosek o publiczny adres IP Dokladnie - Dodam jeszcze ze lepiej wpisz tam ze potrzebujesz zeby czasami postawic sobie serwer gier itp... Lepiej nie pisz ze potrzebujesz do mula zeby miec high ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...