^ZoLtaR^ Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Witam Mam ABITA KX7-333 i Antka 1700+ AGOIA, krece przez FSB procek nie jest odblokowany, dojechalem do FSB 160, jak wiemy w abicie mozna recznie zalaczyc dzielnik 1/5 (opcje sa takie: 5:2:1, 4:2:1, 3:2:1), jednak sisoft sandra pokazuje zaciekle ze mam 40Mhz PCI i 80Mhz AGP. :( Wiem tez ze Sisoft sandra potrafi oszukiwac z podawaniem wartosci taktowania PCI/AGP. Jak to sprawdzic? jak zmiejszylem FSB do 133, to pokazuje normalnie 33/66. Przy 160 FSB efekt jest taki, ze jak wlaczam dzwiek lub chce sie polaczyc z netem (mam modem i dzwiek na PCI) komp sie restartuje. Wyglada tak jakby 1/5 sie nie uaktywnil, nie wiem szczerze mowiac juz zglupialem. Pamieci mam PC2100, ale np na FSB 158 chodza na CL2 i max timingach stabilnie, wiec raczej nie podejrzewalbym ich oto zeby wykrzaczaly wszystko.. zasilki tez juz podmienialem, w stresie +5 spada mi do 4.83 wiec jeszcze tragedii nie ma.. z gory dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 U mnie zawsze sie zalaczal ale Sandra i reszta programow pokazywala falsz.W tej chwili pokazuje mi 47 na PCI i 94 na AGP.Baaardzo smieszne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja tez watpie zeby sie nie zalaczal, jak jest taka opcja do wybrania recznie to musi dzialac... co jest wiec grane? na FSB 158 wszystko chodzi ok, na max timingach, na 160 FSB wstaje i wchodzi do windy (pamieci na SPD), ale zrobienie czegokolwiek "bardziej meczacego" powoduje restart. Z zasilaczami walczylem dlugo wiec to raczej wykluczam. o tym ze sandra klamie czytam juz nie po raz pierwszy, wiec tym programem nie ma sie co sugerowac.. moze ktos cos jeszcze wymysli? z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja tez watpie zeby sie nie zalaczal, jak jest taka opcja do wybrania recznie to musi dzialac... co jest wiec grane? na FSB 158 wszystko chodzi ok, na max timingach, na 160 FSB wstaje i wchodzi do windy (pamieci na SPD), ale zrobienie czegokolwiek "bardziej meczacego" powoduje restart. Z zasilaczami walczylem dlugo wiec to raczej wykluczam. o tym ze sandra klamie czytam juz nie po raz pierwszy, wiec tym programem nie ma sie co sugerowac.. moze ktos cos jeszcze wymysli? z gory dzieki Prawdopodobnie procek nie wyrabia. Otwórz okno jak w pokoju zrobi cisię jakies 5-10 stopni to wtedy załącz kompa i powiedz jakie są efekty. Albo pożycz od kogoś jakiegoś z procków z odblokowanym mnożnikiem(najlepiej fabrycnie), czyli np. durnia 600(tylko niektóre), tb (całkiem sporo 1,0-1,4) albo t-breda i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 U mnie zawsze sie zalaczal ale Sandra i reszta programow pokazywala falsz.W tej chwili pokazuje mi 47 na PCI i 94 na AGP.Baaardzo smieszne. bo Sandra nie sprawdza tego, tylko sobie sama dzieli, ja mialem niby AGP 100MHz i PCI 66, hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 tomasir, tez tak mi sie wydaje ze moze byc procek... w nocy robilem experymentalne testy... ustawilem 159 FSB i obnizylem napiecie do 1,75V, komp sie zrestartowal przy wchodzeniu do windola, na 1,80V wszedl do windy i "odpadl" po odpaleniu windows commandera, na 1,85V zrestartowal sie po 5 minutach grania. Wyglada na to ze faktycznie hebel nie wytrzymuje, bardzo bym chcial puscic go na FSB 166, ale albo musialbym zrobic vmoda plyty, albo obnizyc mnoznik/zwiekszyc FSB lub zwiekszyc mnoznik, obnizyc FSB ? zalezy mi na 1,80Ghz czyli 2200+ , brakuje mi jakichs 60Mhz, nie bardzo sie na tym znam, wynika ze kloc za malo pradu dostaje? Mozliwe takze ze pamiec ten moj MDT PC2100 moglby wytrzymac to FSB 166 tylko nie ma jak tego sprawdzic bez odblokowania/podstawienia innego procka. jednak liczac ze powiedzmy obnizylbym mnoznik na 10,5 wtedy musialbym dac 173 FSB (watpie zeby pamiatki wyrobily), lub 11,5 i 156 FSB - to juz bardziej za mna przemawia. Jak myslicie czy XP1700+ wytrzyma to samo (156-157FSB) z mnoznikiem podniesionym o 0,5 ? dzisiaj w nocy zrobie jeszcze testy "zimowe" :) ale troche watpie w to bo mam tylko 1,85V, no coz zobaczymy z gory dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Czy ktos w ogole puszczal na tej plycie Antonowa 1700+ na 166 FSB przy nieodblokowanym mnozniku? jak tak prosilbym o opis, jakie chlodzenie, jakie pamieci i reszta klamotow itp, seria procka. Moze to mi w czyms pomoze. Bardzo mi zalezy na 11*166 :) z gory dzieki za odp, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 U mnie zawsze sie zalaczal ale Sandra i reszta programow pokazywala falsz.W tej chwili pokazuje mi 47 na PCI i 94 na AGP.Baaardzo smieszne. bo Sandra nie sprawdza tego, tylko sobie sama dzieli, ja mialem niby AGP 100MHz i PCI 66, hehe U mnie przy magistrali 180 też wciąż twierdzi że jest dzielnik 4 :lol: Ale znalazłem jeszcze lepsząrzecz... Jak puściłem asynchronicznie pamięci na 166 (proc na 100) sandra twierdziłą wciąż że pamięci działają na 100 :lol: :lol: :lol: A na 100% działały na 166 bo ewidentnie po wynikach (50 % szybciej niż na 100)... Ciekawe jakie jeszcze pomyłki sandra robi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 U mnie zawsze sie zalaczal ale Sandra i reszta programow pokazywala falsz.W tej chwili pokazuje mi 47 na PCI i 94 na AGP.Baaardzo smieszne. bo Sandra nie sprawdza tego, tylko sobie sama dzieli, ja mialem niby AGP 100MHz i PCI 66, hehe U mnie przy magistrali 180 też wciąż twierdzi że jest dzielnik 4 :lol: Ale znalazłem jeszcze lepsząrzecz... Jak puściłem asynchronicznie pamięci na 166 (proc na 100) sandra twierdziłą wciąż że pamięci działają na 100 :lol: :lol: :lol: A na 100% działały na 166 bo ewidentnie po wynikach (50 % szybciej niż na 100)... Ciekawe jakie jeszcze pomyłki sandra robi... he he he 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...