bart13 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam forumowiczow Mam problem z dopiero co kupionym i zlozonym kompem. W momencie uruchomienia wurzyca błąd: "Intel CPU uCode loading error" , po wcisnieciu F1 przechodzi dalej i instaluje system. Niestety po sformatowaniu twardego podczas kopiowania plików do folderów sie zawiesza. Ktos sie kiedys z tym spotkal? Jak sobie poradzic z tym problemem? Sprzet: plyta Asus P5PL2 procek: intel Pentium IV 2.8 Ghz, 511, 775 socket karta graf: Radeon X550 128MB pamiec: 1 GB twardy: 160 GB WD Pozdrawiam bart13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Zloz go jeszcze raz, moze nie ma gdzies styku........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 może w biosie masz coś źle ustawione, nie wiem jak wygląda bios w twojej płycie, ale wejdź do niego i wybierz ustawienia na DEFAULT. może pomoże ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 napisz coś więcej o tym zwisie, to niebieski ekran?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart13 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Zainstalowalem nowego biosa pobranego ze strony producenta i błąd już się nie pojawia. Przy uruchomieniu kompa z CD, podzielilem dysk na partycje i po sformatowaniu nastepuje kopiowanie plikow do folderow (wszysyko nadal na niebieskim ekranie) i tu sie wiesza niestety komputer - roznie bywa, raz przy 42%, raz 75%. W kazdym badz razie nie da rady zainstalowac win XP. Co dalej z tym zrobic? Jakies rady? bart13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 ja ostatnio instalowałem kolesiowi celerona na asroku i pomogło wyciągnięcie baterii i całkowity reset biosu. też sie denerwowałem bo bios sie ładował ok1,5min zanim czytał dyski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nic się nie przegrzewa ? zobacz w biosie jakie są temperatury. przyczyn takiego zawieszania się może być tysiąpięćsetsto ;] uszkodzony napęd CD, kopnięty HDD, walnięta mobo, słaby zasilator, jakieś konflikty między urządzeniami - naprawdę mnówstwo :) najlepiej by było jakbyś miał pod ręką inne części i sprawdzał metodą prób i błędów, co jest nie tak. jak możesz to zrób sobie u kogoś dyskietke z programem goldmemory i przeskanuj pamięci, a nuż coś wykryje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...