Jacek_:D Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. Mam nagrywarkę DVD LG GSA-4163B. Po 8 miesiącach używania się zepsuła. W windzie była normalnie wykrywana, ale nie otwierała się i zamykała. Jak nacisnąłem guzik otwierania, to tylko dioda mrugała. Oddałem ją do serwisu na gwarancję, ale mam pytanie, czy miał ktoś coś podobnego? Na cdrinfo znalazłem taki topic ale rok stary. Może ktoś miał taka awarję? Interesuje mnie co sie zepsuło (wiem, że mi napiszą jak oddają, ale to nie wcześniej jak za 3 tygodnie, a jestem ciekawy). Na pewno nie jest to żadne uszkodzenie mechaniczne. Nie słychać silniczka, który otwiera i zamyka napęd. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. Mam nagrywarkę DVD LG GSA-4163B. Po 8 miesiącach używania się zepsuła. W windzie była normalnie wykrywana, ale nie otwierała się i zamykała. Jak nacisnąłem guzik otwierania, to tylko dioda mrugała. Oddałem ją do serwisu na gwarancję, ale mam pytanie, czy miał ktoś coś podobnego? Na cdrinfo znalazłem taki topic ale rok stary. Może ktoś miał taka awarję? Interesuje mnie co sie zepsuło (wiem, że mi napiszą jak oddają, ale to nie wcześniej jak za 3 tygodnie, a jestem ciekawy). Na pewno nie jest to żadne uszkodzenie mechaniczne. Nie słychać silniczka, który otwiera i zamyka napęd. PozdrawiamJa tak miałem jak nie docisnąłem kabelka zasilającego porządnie :razz: Miej nadzieję, że to nie to samo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 TO na pewno nie to samo, bo parę razy ją odłączałem i podłączałem zanim oddałem do serwisu. Zmieniłem nawet firmware, bo myślałem że pomoże, ale dalej było to samo. Poza tym, to nie ruszałem kablami, a sama przestała chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. Uszkodzeniu mógł ulec silniczek, układ sterujący silniczka lub logika. Trudno jednoznacznie określić, ale na pewno jest to uszkodzenie elektroniczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Dostałem nową nagrywareczkę. Wymienili mi na LG-GSA 4167B. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...