ppawlo Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wczoraj pisałem - zrobiłem upgrade biosu płyty Shutle AK12. Po zakończeniu - program wyświetlił komunikat, że upgrade się udał i poprosił o zresetowanie. (Na pewno się udał - jestem informatykiem i robiłem to nie pierwszy raz!!!). Lecz płyta po kilku sekundach od uruchomienia się wyłącza!! - mam jeszcze gwarancje na tą płytę - nie wiecie czy mogę z niej skorzystać?? Bios był ze stron producenta!!! Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Możesz oddać płytę do serwisu nic nie mówiąc o jakimkolwiek upgradzie BIOS'u. Po prostu z dnia na dzień padła i juz. Spróbować warto. Sprzedawca odeśle ją do serwisu. A serwis jeśli będzie w porządku to sflasciach!e BIOS od nowa i tyle. Może nawet nic nie zapłacisz. Jak fachmani się nie skapną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Pewnie ze , mozesz zmniana biosu nie powodyje utraty gwarancji . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 cih czy aby napewno ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Możesz oddać płytę do serwisu nic nie mówiąc o jakimkolwiek upgradzie BIOS'u. Po prostu z dnia na dzień padła i juz. Spróbować warto. Sprzedawca odeśle ją do serwisu. A serwis jeśli będzie w porządku to sflasciach!e BIOS od nowa i tyle. Może nawet nic nie zapłacisz. Jak fachmani się nie skapną :) Dokładnie tak oddaj i nic nie mów. Jak im powiesz co robileś to bedą szukać " kwadratowych jaj " i bez zaplaty sie nie obejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 cih czy aby napewno ?Tak! Inaczej nie byłby ogólnie dostępny na stronie producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wczoraj pisałem - zrobiłem upgrade biosu płyty Shutle AK12... zanim zaniesziesz do serwisu i narobisz rabanu ;) zresetuj ustawienia BIOSu (odpowiednia zworka lub jak jej nie ma wyciagniecie baterii) ten krok czasem pomaga - bo okaze sie ze takie cos wystarczy i panowie w serwisie (jako ze powiedza ze plyta jest sprawna) skasuja Ciebie na jakies 40-50zl - a po co :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 akurat ...ja miałem zmiane biosu i podobny problem i to na bank nie jest na gwarancje ...jak zrobisz tak jak ci pisali przednówcy to zabulisz nie dosc ze za zmiane biosu to jeszcze koszty przesyłki ..w serwisach bios to pierwsza zecz jaka sprawdzaja i na pewno sie skapna ...bios jak uszkodzi płyte to skad by nie był wiaze si ze strata gwarancji ..bo na stronie przy biosie zazwyczaj widnieje napis... "jesli kom chodzi dobrze to nie rób ubdate biosu " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wczoraj pisałem - zrobiłem upgrade biosu płyty Shutle AK12... zanim zaniesziesz do serwisu i narobisz rabanu ;) zresetuj ustawienia BIOSu (odpowiednia zworka lub jak jej nie ma wyciagniecie baterii) ten krok czasem pomaga - bo okaze sie ze takie cos wystarczy i panowie w serwisie (jako ze powiedza ze plyta jest sprawna) skasuja Ciebie na jakies 40-50zl - a po co :) A jezeli i to nie pomoze to zanies do serwisu i wgraja ci bios za odpowiednia oplata. Najlepiej do jakiegos elektronicznego bo ja bym nie dal zarobic tym ze sklepu komputerowego :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treko Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja mialem dokladnie to samo z moim ECS'em. Oddalem i przyslali mi nowego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 A jezeli i to nie pomoze to zanies do serwisu i wgraja ci bios za odpowiednia oplata. Najlepiej do jakiegos elektronicznego bo ja bym nie dal zarobic tym ze sklepu komputerowego :twisted: a w razie co - jak okaze sie ze nowy BIOS uszkodzil plyte to najlepiej posukac kolesia z porgramatorem i zabulic zeby wgral stary BIOS, nastepnie zaniesc plyte do serwisu i ... sciemniac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja mialem dokladnie to samo z moim ECS'em. Oddalem i przyslali mi nowego :) hehe bo ECS to taki shit ze w serwisie nawet nei sprwadzaja i nie próbuja ładowac tylko odrazu na złom eheh i daj a nowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja jak robiłem upgrade biosu i jak juz sie zrobił to program poprosił o reset no dobra nacisnołem któryś z F chyba F5 no i [gluteus maximus] ja juz taskie gały mysle kurde o cholera płyta sie zdupiła no dobra wyłanczam kompa z listwy i ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m od nowa i działa wszystko do teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 hehe bo ECS to taki shit ze w serwisie nawet nei sprwadzaja i nie próbuja ładowac tylko odrazu na złom eheh i daj a nowe Co wy chcecie od tych ECS`ow ?? To ze sa tanie jak diabli nie znaczy ze sa zle ... Mam od grudnia i ZERO problemow. Spisuje sie znakomicie. No pomijajac zerowe mozliwosci o/c ale wiadomo... ECS to nie sprzet do o/c tylko do normalnej pracy. Chodz i tak sa dostepne biosy umozliwiajace o/c (niestety do mojej nie ma jeszcze :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 nie to ze sa złe ale czesto padaja przykładem jest fajna płytka k7s6a fajan zmian mnoznika i wogóle wszystko ale co z tego jak co druga sie wali zaraz po zmontowaniu kompa ..a serwis to dział na zasadzie dawac nowa ..to nwet spoko ale nei zawsze tak jest czase ..jest "nie trz było sie bawic " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 A jak narazie mam 2 razy pod rzad ECS i nic sie jeszcze nie zwalilo. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 A jak narazie mam 2 razy pod rzad ECS i nic sie jeszcze nie zwalilo. :P ja tez i wiekszoc moich znajpomych ma ecs ale byłem swiadkiem jak padały jak muchy tz 4 w jeden dzien ..w sklepie u kumpla ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treko Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Heh z ECS'ami mialem wiele problemow, dokladniej z modelem k7vta3. Pierwszy raz jak dostalem plytke ver 1.0 to komp sie wieszal sam z siebie co okolo 30 min :) poszla na serwis i dostalem ver 2.0, w tej poszedl BIOS co pisalem wyzej ale spoko dostalem nastepna ver 3 :) po tym wszystkim nie chcialem miec wiecej do czynienia z ECS i wymienilem na Asusa. jestem z niego bardzo zadowolony chociaz musze przyznac ze z modelem 3.x chyba zadnych problemow bym nie mial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja od zawsze jestem z MSI i jestem z nich baaaaardzo zadowolony :D:D moge je doradzic kazdemy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja od zawsze jestem z MSI i jestem z nich baaaaardzo zadowolony :D:D moge je doradzic kazdemy :)Microstar to porządna firma, zero problemów ze sprzętem! Jechałem na czterech różnych sztukach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ja od zawsze jestem z MSI i jestem z nich baaaaardzo zadowolony :D:D moge je doradzic kazdemy :)Microstar to porządna firma, zero problemów ze sprzętem! Jechałem na czterech różnych sztukach!Wcześniej miałem Abity, Asusy, ale MSI ma dużo korzystniejszy stosunek cena/jakość. Napewno następna moja płyta również będzie od MSI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 KOala - widać ominęły Cię wadliwe serie MSI na KT133A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 A ja miałem FIC (jeszcze na K6200 - cholernie niestabilna, a się 6 lat męczyłem), Gigabyte - jak dla mnie robi najbardziej solidne mobo, no i Abit, z którym się za bardzo nie polubiliśmy... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 cih czy aby napewno ?Tak! Inaczej nie byłby ogólnie dostępny na stronie producenta.IMPORTANT NOTE: Please do not update the BIOS if your system is running fine. Please do not update the BIOS if the BIOS patch doesn't pertain to your current problem. Unsuccessful BIOS flash may cause the system fails to boot up. ECS(HQ) is not responsible for any BIOS flash failure. To ze strony ECS - Więc - NIE, Błędne sflashowanie biosu powoduje utratę gwarancji i jako takie traktowane jest jako uszkodzenie z winy użytkownika. Poza tym najczęściej takie postanowienie zawiera karta gwarancyjna wystawiona przez sprzedawcę. Flashowanie jest przeprowadzane na RYZYKO użytkownika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Ja mialem dokladnie to samo z moim ECS'em. Oddalem i przyslali mi nowego :) hehe bo ECS to taki shit ze w serwisie nawet nei sprwadzaja i nie próbuja ładowac tylko odrazu na złom eheh i daj a nowe dokładnie, jak ja oddałem, to czekałem równo 14 dni roboczych, po czym na stronie serwisu patrze do odebrania, przychodze a pudełko z moją płytą żucone w kąt przy oddawaniu, leży dokładnie tak samo, przybyło tylko na nim kilka następnych a panowie dali nowego ECSa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 KOala - widać ominęły Cię wadliwe serie MSI na KT133ABrachol ma K7Turbo już chyba z rok i wsio OK! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...