Didymos234 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 no własnie co warto kupić a czego nie warto i czego się zacząć uczyć (która wersja php). Coś tam pisałem kiedyś w html i mniej więcej wiem na czym to polega, ale w tym semestrze muszę się nieźle nauczyć php, więc zacząć trzeba od dobrej literatury i leciec z tym koksem. Co kupić, gdzie po kolei wszystko ładnie mi wytłumaczą ? Ogólnie raczej ze mnie laik - umiem coś zrobić w html ale na pewno nie w notatniku niestety ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Useful Idiot Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 "PHP i MySQL Szybki Start" z Helionu - dla laika jak znalazl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatline Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie programistyczne (choćby pascal/c :) ) to może Ci podejść "PHP i MySQL. Programowanie sieci web" wydawnictwa Robomatic. Może nie jest powalająca, ale są czytelne przykłady. Na podstawie tej książki podstawy można złapać w kilka wieczorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty" z Helionu. Od podstaw do poziomu średnio zaawansowanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No własnie kolega mi polecił 'php i mysql vademecum profesjonalisty', chyba mowa o tym samym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Jak dopiero zaczynasz to lepiej "PHP i MySQL Szybki Start" z Helionu. Po przeczytaniu tej książki będziesz w stanie zrobić sobie spokojnie proste forum, statystyki, księgi gości, logowanie, systemy newsów i komentarzy itp... Poźniej już tylko vademecum i manual php :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar708 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 "PHP i MySQL Szybki Start" z Helionu - dla laika jak znalazl. no wlansie uwazam ze kazdy. ktory mial kiedykolwiek do czynienia z programowaniem nie powinien kupowac ksiażek, ktore w nazwie maja słowa typu... "szybki start", "podstawy", "dla poczatkujacych" itp... poniewaz na 155 stronie dowiesz sie co to jest zmienna... a to ewidenta strata czasu. Jesli nigdy nie miales do czynienia z programowaniem to najlepsza dla Ciebie bedize ksiazka, ktora jednoczesnie w nazwie zawiera slowa "php" i "poczatkujacy" latwo do znalezienia w www.helion.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...