Skocz do zawartości
Didymos234

Książka Do Php/mysql

Rekomendowane odpowiedzi

no własnie co warto kupić a czego nie warto i czego się zacząć uczyć (która wersja php).

Coś tam pisałem kiedyś w html i mniej więcej wiem na czym to polega, ale w tym semestrze muszę się nieźle nauczyć php, więc zacząć trzeba od dobrej literatury i leciec z tym koksem. Co kupić, gdzie po kolei wszystko ładnie mi wytłumaczą ? Ogólnie raczej ze mnie laik - umiem coś zrobić w html ale na pewno nie w notatniku niestety ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie programistyczne (choćby pascal/c :) ) to może Ci podejść "PHP i MySQL. Programowanie sieci web" wydawnictwa Robomatic. Może nie jest powalająca, ale są czytelne przykłady. Na podstawie tej książki podstawy można złapać w kilka wieczorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dopiero zaczynasz to lepiej "PHP i MySQL Szybki Start" z Helionu. Po przeczytaniu tej książki będziesz w stanie zrobić sobie spokojnie proste forum, statystyki, księgi gości, logowanie, systemy newsów i komentarzy itp... Poźniej już tylko vademecum i manual php :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"PHP i MySQL Szybki Start" z Helionu - dla laika jak znalazl.

no wlansie uwazam ze kazdy. ktory mial kiedykolwiek do czynienia z programowaniem nie powinien kupowac ksiażek, ktore w nazwie maja słowa typu... "szybki start", "podstawy", "dla poczatkujacych" itp... poniewaz na 155 stronie dowiesz sie co to jest zmienna... a to ewidenta strata czasu.

Jesli nigdy nie miales do czynienia z programowaniem to najlepsza dla Ciebie bedize ksiazka, ktora jednoczesnie w nazwie zawiera slowa "php" i "poczatkujacy" latwo do znalezienia w www.helion.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi