hubert101 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Mam takie pytanko i chciałbym sie upewnić czy jeżeli Neostrada jest podzielona przez router kablem na kilka kompów i jeśli podłacze do jednego z tych kabli linksys WRT54GC(wifi) to czy on będzie działał wporządku i będzie internet za tym linksysem. Nie będzie problemu z zmiennym IP neostrady? Neostrada---Router---PC | WRT54GC | Laptop Czy taka sieć będzie działała? Oczywiście router dzielący neo działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Będzie diziałać jak odpowiednio skonfigurujesz oba urządzenia ale taka konfiguracja jest bez sensu. W sieci na dwa kompy dajesz dwa routery. Po co? Wywal ten pierwszy router i w jego miejsce wstaw tego Linksysa. Z tego co widziałem to jest router z AP i switchem 4 portowym więc wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert101 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Ale ten linksys wrt54gc nie ma modemu adsl więc sam nie wystarczy do neo. A ten jeden PC to dałem tylko przykładowo bo na sieć składa się wiecej stacjonarnych kompów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No nie ma modemu. Ale bedzie działać ten Linksys w tym ukladzie z obrazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...