mkwd40 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Witam! Znalazłem w piwnicy pompe od centralnego ogrzewnia, chce ją podłączyć do WC: -Jakie redukcje zastosować i gdze je kupić?; -Ile odpowietrzników musi byc w układzie z pompką CO; -Czy to źre duzo pradu? Mama i tak twierdzi ze komp wpindala duzo, bo smiga po 9 godzin dziennie; -Czy wogle warto montować to do układu? -Czy to jest naprawde tak idealnie ciche?, i jak to sprawdzic przed zmontowaniem do układu. Układ będzie na trzy bloki i dużą chłodnice lub dwa kadety, dlatego nie wiem czy znajde cos odpowiedniejszego od CO. Po południu napisze dane z pompki i dam fotki. Edytowane 1 Marca 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) -Jakie redukcje zastosować i gdze je kupić?; Takie jakie pasują ... do twojej pompy. W sklepie w częściami ... hydraulicznymi ... niewiem gdzie jest taki sklep w gdyni ... albo w hipermakrecie budowlanym -Ile odpowietrzników musi byc w układzie z pompką CO; jeden starczy -Czy to źre duzo pradu? Mama i tak twierdzi ze komp wpindala duzo, bo smiga po 9 godzin dziennie; zależy od tego jaką masz pompe. napewno ma gdzieś etykietę a na niej literki :-) -Czy wogle warto montować to do układu? Zależy co to wogóle jest ?? jaki model jak duzy ..?? -Czy to jest naprawde tak idealnie ciche?, i jak to sprawdzic przed zmontowaniem do układu. Zależy od wielu rzeczy ... ale fusy mi sie skończyły Edytowane 1 Marca 2006 przez Vegan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 a co powiecie na pompki c.w.u czy sie lepiej nadają do układu, moge sie z kims zamienic i pare groszy dopłacic do c.w.u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 mi komp chodzi 24/h bez przerwy od kiku lat - pomijajc czasem jakis restart -i nie mam jakiejs tragedii z rachunkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 a co powiecie na pompki c.w.u czy sie lepiej nadają do układu, moge sie z kims zamienic i pare groszy dopłacic do c.w.uCo są wydajniejsze ale raczej cwu starczają. Co są duże i bardzi się grzeją Jest temat pt "nareszcie cicha pompka" to właśnie o pompkach cwu - poczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 bycza ta pompka, pełno syfu w środku, ile ona moze byc warta? całe info o niej jesta na foto (nalepka) troche ma syfu w srodku. Zdiecia zą duże! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Na zdjęciach niewiele widać niestety. Na nalepce z lewej jej strony zauważyłem moc 105W, ale popma ma 3 biegi i moc na każdym z nich nie będzie jednakowa. po prawej stronie są chyba obroty na minutę na kolejnych biegach, ale napisy są nieczytelne :/ Ja przykładowo mam pompę CO LFP 30/55/80W (działa na 30 i wszystko jest OK) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 przecież hydrol L30 ci spokojnie pociągnie 3 bloki i 2 kadetty (pipanol pl tak ma) i mojim zdaniem pakowanie takeigo bydlaka do kompa to duża przesada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 wiem, zrezygnowałem tez z dwuch nagrzewnic, bedzie jedna, 3 bloki i atman 201, C.O do sprzedania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 wiem, zrezygnowałem tez z dwuch nagrzewnic, bedzie jedna, 3 bloki i atman 201, C.O do sprzedania. heh mała rozbierzność ;-) Ze 105W na 15W... ;-) Co użytkownik to inna szkoła. Jedni Ci powiedzą, że liczą się duże węże i spory przepływ. Inni stwierdzą, że wystarczy 6mm wąż i bylejaka pompka byle tylko był przepływ. Prawda pewnie leży gdzieś po środku. - większy przepływ wody oznacza niższą temperaturę - o ile to już Ci nie powiem bo wyniki są zbyt rozbierzne (od 0st czyli mówiące że nie ma różnicy, aż po kilka stopni. - większe węże = mniejszy przepływ - wnioski opisane wyżej. Za to mniejsze wyglądają lepiej i lepiej sie je układa. Są mniej podatne na zaginanie... ale to bardziej od jakości węża zależy. - jak już będziesz wiedział jaką koncepcje WC robisz (czy mega wydajność za każdą cene, czy raczej cichy komp na wodzie ;-) proponuję postawić na jakość pompki. Nic co polskie czy chińskie nie jest godne uwagi. Mówię tu z własnego doświadczenia. Przerobiłem kilka pompek w komputerze i kilkanaście w akwariach. A no i 2 w oczkach wodnych. Stawiaj na sprawdzonych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...