virtuomaniak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Mam pytanie, który proces będzie dobry do tego konfingu co w podpisie? Socket 478 Niestety ten co teraz jest, jakimś cudem się spalił ;O Mimo że temp były normalne (30-40stopni) Cena tak 200-400 Edytowane 1 Marca 2006 przez virtuomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Przeczytaj TO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Ehh :/ mój błąd. Można prosić o przeniesienie? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Mozna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Super. Dzięki :) A teraz jeszcze mógłby ktoś mi odpowiedzieć na pytanko? (^^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No jakies P4 w okolicach mhz jakie miales, rozejrzyj sie na allegro jakie sa ceny tego sprzetu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 A tak jeszcze dodam. Sprawdzałeś potem płytę główną? Jak ten procek się spalił to może wina płyty głównej. Przyjrzyj się jej dokładnie i napisz czy masz na niej kurzu i czy kondensatory nie wybuchły. Zwróć również uwagę czy nie są przepalone ścieżki. Jak wszystko będzie ok to możesz włożyć procka. Jak Allegro pozbędzie się problemów technicznych :mur: to podam jakieś fajne linki ;). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No właśnie sprawdziłem płytę i żadych uszkodzeń nie ma, kondensatory całe. A procek sam z siebie się spalił bo temperatury nie większe jak 35 stopni :| A które procki będą lepsze northwood czy Prescott? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Northwood ma 512kb cache L2, a Prescott 1MB cache L2 na socket 478. Northwood 2,53GHz, a tutaj Prescott. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 To chyba Prescott będzie bardziej wydajniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Nie koniecznie :P Bywa wolniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 I się bardziej grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) To w takim razie czym się różni? I który się bardziej opłaca brać? Oprócz Northwood ma 512kb cache L2, a Prescott 1MB cache L2 Edytowane 1 Marca 2006 przez virtuomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Prescott ma taktowanie 2,4 a Northwood 2,53. Ja mam osobiście mam Northwooda i nie narzekam ;). Ale z tych dwóch wziąłbym Prescotta. Niewielka różnica w taktowaniu, a 1MB cache robi swoje. Zwykle go podkręcisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Tak tylko ze na Prescott na boxowym chlodzeniu duzo nie pokęcie bo sie mocno grzeją. A to wiem bo moja kuzynka ma P4 2,66Ghz Prescott nie jest kręcony a po godzinie grania Temp miała 58C. Ja bym brał jednak Northwooda mniej sie grzeje a wydajnosciowo procesory sa do siebie podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Jak kupi lepsze chłodzenie to na pewno go podkręci. I powtarzam, że 1 MB cache robi swoje. Ale z drugiej strony dużej różnicy między tymi prockami nie ma. Ja bym jednak kupił Prescotta. Nawet swojego Northwooda będę chciał w najbliższym czasie wymienić na Prescotta ;). Pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 chłodzenie i tak mam nowe :) freezera 4 :) Więc chyba się skuszę na Prescotta :) Zobaczymy w niedziele na giełdzie komputerowej jakie ceny będą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...