rxg Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Nie wiem czy właściwy dział, jeśli nie to proszę przenieś. Opiszę krótko metody postępowania sklepu Komsad. Dnia 12.12.05 Kupiłem kartę Asus x1800xl po kilku dniach(4) wyszło, że karta jest wadliwa. Zachęcony deklarowanym terminem załatwiania reklamacji(14-21 dni) wysłałem kartę do naprawy zamiast ją po prostu zwrócić. Karta nie wróciła ani po 14 ani też po21 dniach w między czasie zadzwoniłem do Komsadu z zapytaniem, kiedy odeślą kartę, poinformowano mnie, iż karta leży w serwisie, ton w jakim mi to przekazano pominę. Pozwoliłem sobie sprawdzić czy faktycznie karta leży w serwisie, okazało się że serwis asusa tej karty nie widział na oczy. Po tym uznałem, że pan ze sklepu mnie kłamie i wysłałem pismo ponaglające z żądaniem wymiany na nowego susa x1800xl, do czego mam pełne prawo. W odpowiedzi na nie poprzez GG dostałem info, że karta została wymieniona na nową i 30-31.01.06 Będzie wysłana Ja (27-01-2006 14:29) Czy reklamacja karty asus x1800xl z dnia 04.01.2006 została już zrealizowana? komsad (27-01-2006 14:31) dzien dobry komsad (27-01-2006 14:32) otrzymalismy pismo od Pana wlasnie Ja (27-01-2006 14:33) cieszy mnie to komsad (27-01-2006 14:33) mnie takze Ja (27-01-2006 14:33) I? komsad (27-01-2006 14:33) wlasnie "walcze" o karte z serwisem Ja (27-01-2006 14:34) rozumiem komsad (27-01-2006 14:38) nowa karte dostaniemy w poniedzialek/wtorek Ja (27-01-2006 14:39) Ok dziękuję komsad (27-01-2006 14:40) pozdrawiam . 31.01 Karta przyszła, lecz nie był to asus a sapphire w tańszej wersji +[ciach!]ły tania mysz + kamera i gry, z czego śmiać mi się tylko zachciało. Olałem to, że przysłali sapphire a nie asusa, bo w komputerze miałem już x1800xt a kartę zamierzałem sprzedać. Przed zamieszczeniem ogłoszenia postanowiłem sprawdzić kartę żeby później nie świecić oczami. Okazało się, że karta nie działa prawidłowo sprawdziłem kartę jeszcze na drugim komputerze poszedłem jeszcze do serwisu pewnego sklepu by być pewnym. Serwisant po obejrzeniu karty stwierdził, że karta była już używana, co więcej było wymieniane chłodzenie a śruby mocujące radiatora można odkręcić paznokciem ktoś po prostu zapomniał je dociągnąć. Zadzwoniłem do Komsad i poinformowałem o sprawie. Pan, z komsadu powiedział, że sprawdzi kartę i jeśli okaże się popsuta wyśle nową.. Po dwóch dniach pan potwierdził przez telefon to, że karta jest uszkodzona i poinformował mnie, że wymieni kartę. Po przejściach z dwiema xl-kami zaproponowałem wymianę na x1800xt z dopłatą z mojej strony, na co sprzedawca przystał Ja Witam. Piszę do pana w sprawie karty x1800 podczas ostatniej rozmowy powiedział pan, że spróbuje wymienić na x1800xt 256 Connec-ta i wyśle ją w wtorek tj. dziś. Chciałbym zapytać jak sprawa wygląda na dzień dzisiejszy? komsad (21-02-2006 12:33) bedziemy wysylac Ja (21-02-2006 12:34) rozumiem że x1800xt z dopłatą komsad (21-02-2006 12:34) tak Ja (21-02-2006 12:35) ok. pozdrawiam . Dnia 25.02 Karta przyszła tyle, że dokładnie ta którą wysłałem nawet śrub nie dokręcili. Komsad stwierdził że karta jest sprawna Edytowane 1 Marca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Dlatego trzeba było kupić w komputroniku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Zadzwoń do nich, poproś o rozmowe z kierownikiem (nie rozmawiaj ze sprzedawcami bo to strata czasu) i wytłumacz o co chodzi. Jeżeli nie będzie odpowiedniej reakcji ze strony kierownika postrasz ich biurem ochrony praw konsumenta. W moim przypadku zawsze skutkowało. Sklep ewidentnie leci w kulki i liczy na to, że Ci się znudzi. Nie odpuszczaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 To mnie pocieszyłeś :blink: Sam niedługo mam zamiar oddać uszkodzonego Leadteka 6800U, by mieć pewność że wina nie leży w moim sprzęcie (nie wysyłać jej komsadowi na darmo) oddałem ją do miejscowego serwisu, oto opis problemu oraz opinia Wista.info: Opis usterki: Po zainstalowaniu karty w komputerze oraz poprawnym zainstalowaniu sterowników zarówno dołączonych do karty jak i najnowszych sterowników producenta chipsetu karta reaguje identycznie. Mianowicie zgłasza błąd o niewystarczającej mocy dostarczanej urządzeniu. Warunki testowe: Urządzenie było badane na dwóch różnych zasilaczach: - Zasilacz 420W Chieftec (HPC-420-302-DF) - Zasilacz 450W Aerocool TURBINE POWER Dodatkowe zasilanie było podłączone przez dołaczoną przejściówkę oraz bezpośrednio poprzez złącze w zasilaczu. Efekt był identyczny, tzn. cały czas wyskakuje monit o niewystarczającej mocy. Opinia: Karta graficzna uszkodzona nie z winy użytkownika. W efekcie wydajność karty dramatycznie spadła. Widząc 14-21 dni, doliczmy do tego 4 dni na transport itp postanowiłem kupić coś tymczasowego na PCI/PCI-E, udało mi się wyrwać pół rocznego RX300 128/128 za 130zł więc jestem przygotowany do ewentualnych komplikacji. Jednak mam nadzieję że obędzie sie bez takich cyrków :huh: Dzięki za przestrogę, sprawdzę stan karty przed wysłaniem, jak przyślą mi uszkodzoną albo używaną grafe od razu zarządam zwrotu pieniędzy (albo w cenie w jakiej ją u nich kupiłem 1550zł albo w takiej jaką mają obecnie 1590zł mi to rybka :lol: ), dołożę 300zł i mam 7800GTX. Nie bedę się tak z nimi "bawił" bo widać, że jak sie im odpuści to zlewają klienta na całego :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Dlatego trzeba było kupić w komputroniku ;) genialne myślisz że w komputroniku nie ma żadnych problemów ?? :D Ja w komsadzie kupowałem już sporo razy, miałem też kilka reklamacji i wszystko szło sprawnie i szybko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Shog Widzisz rzecz w tym, że komsad tak przez telefon jak i gg mówił czy pisał jedno a robił drugie. Doradzę Ci tylko byś przed odbiorem zażądał pisemnego zaświadczenia, że kartę wymieniono na nową czy naprawiono w zależności od tego, co z nią zrobią Edytowane 1 Marca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Click! :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 @rxg Dzięki za rady :) Click! :-|Fakt, tam już jest pewna bardzo negatywna opinia o pracowniku tego sklepu <_< http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...5entry1172255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 KOlejny nieładny sklep. Też wydawali się spoko, a robią wałki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X2... Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 @rxg Dzięki za rady :) Fakt, tam już jest pewna bardzo negatywna opinia o pracowniku tego sklepu <_< http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...5entry1172255 Jeśli to Warszawska filia bo maja dwie to nie pracwonik lecz kierownik sklepu który siedzi w Wawce Sam :) Przejdźcie sie a sami zoabczycie wiec tylko z nim mozecie podyskutowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Jeśli to Warszawska filia bo maja dwie to nie pracwonik lecz kierownik sklepu który siedzi w Wawce Sam :) Przejdźcie sie a sami zoabczycie wiec tylko z nim mozecie podyskutowac :)Tak dwie filie... Jedna na zapleczu jakiegoś solarium o powierzchni małego kibla (żona osobiście oddawała asusa) druga gdzie? Znalezienie tego przedsiębiorstwa graniczy z cudem ogólnie sklep prezentuje się jak cieciówka opuszczonego PGR-u Edytowane 2 Marca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X2... Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Druga jest podazje we Wrocławiu stamtad biorą towar. Jest Pan i jedna Pani czasem rowniez siedzi o czym zapomniałem. No coz nie kazdego stac odrazu na wynajecie powierzchni Media markta sklep jest znaleźc bardzo łątwo w Wawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Odświeżyłem temat bo mam podobny problem :angry: Wysłałem w końcu Leadteka 6800Ultra na gwarancję, po niecałych 2 tygodniach zapytałem sie ich na gg czy wiadomo coś na temat mojej gwarancji. Pracownik Komsadu powiedział, że karta została wymieniona na 7800GT i za 2 dni powinna bjuż być u mnie - rzeczywiście tak było. Dziś doszedł nowy Leadtek 7800GT: http://www.komsad.pl/sklep,740,21307924,79...n,208404,0.html dokładnie taki. Pudło w bardzo dobrym stanie, kable w woreczkach, wszystko łącznie z kartą wygląda na nienaruszone ALE... Karta jest najprawdopodobniej wadliwa :angry: Na świeżym systemie, na nowym dysku zainstalowałem sterowniki załączone do karty i włączyłem Obliviona… Długo sobie nie pograłem bo zrobiły się ogromne artefakty (chociaż nie wiem czy można nazwac tak błędy typu: całkowite wieszanie się obrazu często dodatkwo z naprzemiennym wyświetlaniem i gaszeniem sie obrazu, całkowite zaczernienie pola wyświetlanej grafiki 3D, reset pc, występują również klasyczne arteakty). Nie kręciłem wcale karty, bo nie mam nawet zamiaru gdy od samego początku są z nią problemy <_< Jej temperatura to 42-46*C. Pomyślałem sobie, że to może jest wina zdyt starych sterowników dla tak nowej gry jaka jest TES Oblivion więc właczyłem COD United Offensive, rezultat podobny aczkolwiek w odrobinę mniejszym stopniu. Następnie odpaliłem 3D Marka 2003 no i już w 2 grze zaczęło się to samo co w Oblivionie, na najnowszych sterownikach nVidii to samo :mur: Z mych obserwacji wynika że najprawdopodobniej jest to coś związane z dynamicznym ośtietleniem i cieniowaniem bo właśnie w takich animacjach jest masa artefaktów, freezów, zwisów itp… Co byście radzili zrobić? Nie mam zamiaru znowu płacić 40zł za serwis by mieć pewność że wina tkwi w karcie (Ultre oddałem do miejscowego serwisu zanim ją wysłałem do Komsadu - za ta "przyjemność" zapłaciłem 40zł + prawie drugie tyle za kurier UPS) :mur: Narazie nie pisałem do Komsadu bo cały czas testowałem kartę, próbowałem różnych ustawień "jakościowych" w grach (wyłączanie efektów itp). Nie wiem czy moje pretensje nie zadziałają na nich jak płachta na byka ale cholera mam prawo do tego za co zapłaciłem, a jak nie są w stanie zamienić karty na sprawną tylko na "odpadki" niech oddadzą kasę <_< rxg Mam pisemne zaświadczenie, jest adnotacja - "Opis naprawy" (z ich pieczątką i podpisem) w karcie gwarancyjnej, że wymienili 6800U na 7800GT o numerze seryjnym takim i takim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Po tym, co piszesz wnioskuję, że karta była nowa. Więc trudno podejrzewać w tej sytuacji Komsad o brak dobrej woli. Myślę, że masz pecha i dostałeś wadliwą kartę. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest wykonanie tel. do Komsadu i wymuszenie(załatwienie) wymiany z pominięciem kolejnej wysyłki do serwisu. Podsumowując poproś żeby kartę sprawdzili w własnym zakresie i (jeśli okaże się wadliwa) odesłali Ci drugą sprawną. Myślę, że się zgodzą by dalej nie psuć sobie opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaobserwowałem coś co daje do myślenia (dynamic lightenind nie jest jedynym problemem). Zarówno w Oblivionie jak i w 3D Marku 2001 nie ma bujnej, poruszającej się trawy, dodatkowo drzewa w marku 2001 są dosłownie łyse! Powinny na nich być danamiczne liście, a są puste gałęzie. Dodatkowo w marku 2001 nie było strumyka, tylko pusty rów, w którym powinien on płynąć. Takie animacje (pełne dodatkowych artefaktów) trwają kilka/kilkanaście sekund po czym następuje zwis albo zwis, blue screen i reset. Jakie mogą być przyczyny takich anomali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaobserwowałem coś co daje do myślenia (dynamic lightenind nie jest jedynym problemem). Zarówno w Oblivionie jak i w 3D Marku 2001 nie ma bujnej, poruszającej się trawy, dodatkowo drzewa w marku 2001 są dosłownie łyse! Powinny na nich być danamiczne liście, a są puste gałęzie. Dodatkowo w marku 2001 nie było strumyka, tylko pusty rów, w którym powinien on płynąć. Takie animacje (pełne dodatkowych artefaktów) trwają kilka/kilkanaście sekund po czym następuje zwis albo zwis, blue screen i reset. Jakie mogą być przyczyny takich anomali? Zapytaj w TYM temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Shog leadteki tak mają, poproś o grafe innego producenta. Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Brak slow, jaka chamowa!!! Zglosiles to na policje? // chodzi o pierwszy post;] Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...