Skocz do zawartości
lance

Problem Z Filmami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z filmami WMV - to znaczy widac kontury ale wszystko jest niebieski z elementami czerwieni.:( co to moze być

Mam zainstalowanego ffdshow, divx5.2, xvid, real alternative, direct show ogg

Edytowane przez lance

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam odinstalowanego windows media playera

To się nie dziwie że masz problem z wmv :) No, chyba że istnieją "osobne" kodeki do wmv, które można zainstalować zamiast/bez windows media playera, to wtedy luz. Jak nie ma, to instaluj spowrotem WMP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies uzasadnienie?

Mój system w powiązaniu z ffdshow źle odtwarzał filmy :arrow: błędna synchronizacja, najgorszy byłten filter uruchamiający się przy odtwarzaniu jakiegokolwiek filmu. Od tego czasu instaluję jedną paczkę i robię update każdej z części. ofc bez ffdshow.

Mój system zadowala się usprawnionymi MPEG + DivX+ XviD.

ffdshow nie jest do szczęscia potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nie dziwie że masz problem z wmv :) No, chyba że istnieją "osobne" kodeki do wmv, które można zainstalować zamiast/bez windows media playera, to wtedy luz. Jak nie ma, to instaluj spowrotem WMP.

A jesli nie da sie zainstalowac ponownie WMP, to do osdtwarzania wmv mozesz wykorzystywac odtwarzacz VLC - ma on wbudowane wlasne filtry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klmcodec142.[www.UnderPL.org].exe

Polecam ten kodek.Miałem róże cuda ,a czym więcej codeków tym wiekszy bajzel ,to chodzi tamto nie .Tylko przy instalacji musisz pozaznaczać różne filtry .Ja co nie wsadzę na dysk to chodzi ,pliki rmvb,wmv .... wszystko działa,z dźwiękiem włącznie.Tak ,że tak jak kolega pisał wypieprz wyszstko i zainstaluj ten kodek,Będzie ok .

Pozdrawiam

Rob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w tym codec packu, jest peeelno niepotrzebnych kodekow/filtrow, albo narzedzi z ktorych nigdy nie bedziesz kozystal.

CCCP albo XP Codec Pack. Takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi