Skocz do zawartości
simonoj

Jaki radiator do Athlona XP 1700+ za maks. 80 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o porade jaki powinienem kupic radiator do Athlona XP 1700+. Kwota jaka dysponuje to 80 PLN. Poza tym chce, aby mozna go bylo zamocowac bez uzycia srubokreta (po moich ostatnich wyczynach wole nie ryzykowac... ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako że jesteś nowy na forum :D to polecam taką opcję szukaj :D ghyhyhy... [dział ARCHIWUM: Sprzęt,Podkręcanie ...]

a jeśli chodzi o chłodzenie to ja bym na twoim miejsu kupił to co mam, czyli titan'a [looknij w konfigu poniżej]. Kosztuje ok. 40 zeta [ja kupiłem za 36.91 zeta] ale jak się postarasz to znajdziesz taniej :D a te 40 zeta co ci zostanie to na piwo :wink: Dołączona grafika hyhyhyhy... dżołk

ja mam temp. 45-51oc a jak podkręce na 1400@1711 to 48-53oC Dołączona grafika...

i na przyszłość polecam opcje szukaj !!! Dołączona grafika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze zabrzmi to smiesznie ale nie potrzebuje super wydajnego radiatora, lecz .... latwego w montazu. Po tym jak ostatnio kumpel zalatwil plyte glowna srubokretem (po prostu mu sie omsknal przy wciskaniu zapinki) wole nie ryzykowac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze zabrzmi to smiesznie ale nie potrzebuje super wydajnego radiatora, lecz .... latwego w montazu. Po tym jak ostatnio kumpel zalatwil plyte glowna srubokretem (po prostu mu sie omsknal przy wciskaniu zapinki) wole nie ryzykowac....

Dołączona grafikahyhyhyhy... ja zawsze jak zabieram się za zajmoweanie chłodzenia to sobie piwko "instaluje" Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika hyhyhy... i jest spoko, jak narazie nic nie upierdzieliłem i nierozpierdzieliłem a mój athlonXP [bez coppershima] ciągle żyje i jądro nie jest wogóle ukruszone Dołączona grafika... a ostatnio raz jak zdejmowałem titan'a to było ranek po sylwestrze i łapy mi tak łaziły ale se poradziłem :lol: Dołączona grafika heh...

a jak się boish zakładac śrubokrętem to paluchami Dołączona grafika ale śrubokrętem jest o wiele prościej !!! i naprawde jak się skupisz to nic nie spierdzielisz chyba że masz parkinsona :wink: :lol: ghyyhyhyhy... dżołk

jak dlamnie to w tym titan'ie zapinka ma spoko uchwyt na śrubokręt więc nie powinno ci się omsknąć Dołączona grafika hyhyhyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... do athlonaXP raczej potrzebne jest suuper wydajne chłodzenie Dołączona grafika heh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... do athlonaXP raczej potrzebne jest suuper wydajne chłodzenie Dołączona grafika heh...

chyba że to axp 0.13u tb, a to wydziela mniej ciepła niż axp 0.18u ale i tak do axp tżeba i wskazane jest ! dobre chłodzenie Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ - fajny ten coolerek :) Cały miedziany oczywiście ?

No pewnie ze fajny :) Tak, to prawda ze jest caly miedziany,ale jest tez zdziebka glosny :wink: 5000obr/min.Jednak nie jest az tak upierdliwy jak V7+ na HIGH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ci powiem "e!Gr00bY" ze sie mylisz :) Wiec tak co do jego wydajnosci to jest naparwde bardzo dobry jak na jego wielkosc mowilem tak jak wyzej na tym co w podpisie mialem kolo 45 stopni przy pelnym obciazeniu :) a co do jego glosnosci to przy zamknietej budzie nie slychac go w ogole . Jak nie wieżysz to wpadaj do mnie i sie przekonaj zapraszam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...