Goomba Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mam Windowsa 2000 Professional SP4 i... błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyss Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mam pytanie. W menu gry w panelu "settings", ustawiłem grafikę na ultra-high, no i w porządku... ależ wcale nie! Irytuje mnie brak wygładzania powierzchni [AA itp.], gdzież znajdę ustawienia tego typu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 najlepiej wejsc w panel sterowania i samemu wymusic go w sterach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 dolaczam sie do prosby o pokazanie screenow z PS2 i PS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Jak juz to sm2 i sm3 ;) Co do roznic... to ja jakos ich nie widze :? w opcjach nie znalazlem nic takiego, wszystko usawione na maxa i jakosc obrazu taka sama jak na radku 9800xt, ktory jak wiadomo ma sm2. Zeby nie bylo teraz siedze na karcie z sm3, hmmm wie ktos jak wlaczyc w tej grze sm3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Witam, mnie interesuje jakie w rzeczywistości BfME II ma wymagania w stosunku do "Jedynki". Czy podobne ( w końcu ten sam silnik ), czy dużo wyższe. "Jedynka" mi ładnie śmigała, i się zastanawiam nad 2. Jeśli komuś to pomoże to mam Athlonka 2500, 640 MB RAM (jak stypendium dostanę to będzie 1 GB), Radek 9800SE@PRO. Może ktoś widział gierkę na podobnym sprzęcie to niech się wypowie. A co do samej gry, to powiem szczerze,że jedynka dla mnie tak grywalna jak AoE (I iII bo w 3 nie grałem), Heroes'y i Warcraft. (Oczywiście ze strategii). A z tego co czytałem to to co mnie denerwowało (np. system budowania i ulepszenia jednostek po wytworzeniu ilustam odziałów, bo musiałem nieraz tworzyc i wysyłac na śmierć, aż mogłem tworzyć ulepszone) zostało poprawione w 2. Efekty były świetne, szczególnie ostatnia magia Gandalfa. W ostatniej misji podchodziłem pod bramę Gandalfem, Aragornem i Legolasem, czekałem aż mnie otoczą i... Rzeżnia, nic lepszego nie widziałem w żadnym innym RTSie. Myślałem, że magie w Warcrafcie 3 są świetne, ale przy tym efekty z War'a wymiękają. A w 2 dodali jeszcze więcej magii. Ja się zastanawiam nad tym, że skoro z takiego starego engine'a jakim jest SAGE wycisnęli taką grafikę to co mogliby osiągnąć gdyby stworzyli następcę SAGE'a(oczywiście oprócz duużo większych wymagań). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) :D cześć. ja przeszedłem tą grę grając na sempronie 64 bit 2.6ghz , radku 9500 pro kreconym i 1gb ramu. Jezeli chodzi o ustawienia graficzne grałem w 1024x768 opcje srednio wyższe , grało się ok tylko były z 2 plansze ( tam gdzie jest najazd korsarzy i jeszcze jakaś gdzie mi spadało do okolo 15 fps , w innych planszach ponizej 20 fps nie spadało a z reguły było 30 (frame limiter) więc w 1024x768 na radku 9800 pro powinnienes pograć spokojnie w wyzszych detalach. Gra jest bardzo wymagająca co do ramu na 1gb gra sie raczej ok , ale momentami to za mało i "chrupie" . Ostatnio sprzedałem kostkę i grałem na 512 mb ram masakra nie da się grać praktycznie. 1gb to miniumum , ale takie prawdziwe minimum. Grało sie naprawdę super , kampanai zła rządzi , tylko gra jest niesamowicie krótka , jakoś tak nie do konca czułem klimat trylogii grając w to . W 1 nie grałem więc nie mam porównania. Edytowane 28 Marca 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Radek 9800Pro spokojnie to uciagnie. Kampanie dobra przeszedlem na radku, nie pamietam dokladnie ale chyba na ustawieniach 1280x1024 wszystko srednie, co prawda czasami spadala dosc znacznie ilosc klatek, ale dalo sie grac. Co do ilosci ramu to nie wiem, bo jestem szczesliwym posiadaczem 2gb :] My tu gadu gadu, a jak tak wlasciwie jest z tym sm2 i sm3? Czy to sie gdzies wlacza w magicznych opcjach czy nie ? Hmmmm moze zainstaluje sobie znowu AoE3 bo tak wiem na 100% ze gra obsluguje...... nie po to kupowalem sobie karte z sm3 aby grac w sm2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 No i mam gierkę, na razie uruchomiłem na moment, potyczkę. Ustawienia miałem zaproponowane przez grę, i nawet nie było źle, zobaczę pozniej jaka jest różnica w wyglądzie i szybkości na wyższych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 kurde. wlasnie przeszedlem kampanie zlem. podobala mi sie ale ....gdzie jest moj ukochany isengard ?? czyzby dali ta rase tylko do multi ? :( buu teraz biore sie za kampanie dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masslaw Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ZIBI_PL napisał(a): kurcze pozyczylem gre kumplowi i zrobilem sobie jej obraz :( jednak niedziala mi na nim gra =/ po 5 min rozwalaja mi sie budynki...czym to jest zabezpieczone ? da sie to ominac czy musze czekac az gra do mnie wroci ? :( ps. nie myslec ze to podstep do pirata. mam ten sam problem. jak naprawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Pomogl ponowne zrobienie obrazu ;] DT4.00HE bez problemu odpalil gre ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delwin Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam pytanie (gram w demo na razie - na 1024-768, low detail - GF3 i Duron 1,6 oraz 512 Ram i jakoś bryka) - czy istnieje możliwość uzyskania większej perspektywy w grze (tj. oddalenia obrazu) ? Na razie jest to bardzo niewygodne dla prowadzenie jakiejś sensownej akcji - oczywiście korzystam z kółka myszki w tym celu ( aż taki niekumaty nie jestem ;-) ) - tyle, że takie oddalenie to dla mnie troche za mało... W pełnej wersji jest z tym lepiej ? Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez delwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Raczej nie, znaczy o ile dobrze pamietam to tak jak w demie. Btw: gdybys mogl ustawic wieksze pole widzenia (np tak jak w Star Wars Empire at War) to najprawdopodobnie zabiłbys grafe, wiecej szczegolow do pokazania jednoczesnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delwin Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Buu napisał(a): Raczej nie, znaczy o ile dobrze pamietam to tak jak w demie. Btw: gdybys mogl ustawic wieksze pole widzenia (np tak jak w Star Wars Empire at War) to najprawdopodobnie zabiłbys grafe, wiecej szczegolow do pokazania jednoczesnie. Właśnie o coś takiego jak w EAW mi chodziło - po prostu w praktyce widzi się tylko kilka jednostek na raz i kicha.... Skądinąd zmiana rozdzielczości też nie pomaga. Edit Ściągnąłem trailery i wygląda to znacznie lepiej niż to co mam u siebie (nie mówię tu o jakości grafiki ;-) rzecz jasna) jeśli chodzi o oddalenie pola walki - ki czort ? To, że gram w skirmish chyba nie robi różnicy... Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez delwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ale to wszystko zależy od terenu nie wiem z reguły w bazie pole widzenia jest bardzo ograniczone , ale poza nią przez wiekszośc czasu dowodzenia jednostkami jest odp oddalenie. Też mi to trochę przeszkadza , ale tylko momentami. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ja mialem raz w kampaniu buga ze moglem oddalac w nieskoczonosc i przyblizac kamere ;] ale po oddaleniu moj komp sie chcial powiesic chyba :P ps. U was tez biegal niesmiertelny trol ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam Jest jakiś dobry człowiek i poratuje mnie save-em do witch kinga z mapy gdzie się trzeba bronić przed najazdem elfów ? Wczoraj stawiałem system od nowa w związku ze zmianą karty graficznej i zapomniałem skopiować ... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Przepraszam za odświeżanie tematu z przed roku, ale mam poważny problem z grą...Posiadam wersje anglojezyczną na 6cd, instalacja przebiega normalnie, ale gdy chcę włączyć to zawiesza się na poczatku(gra się nie włącza, jest tylko obrazek). Menedżer pokazuję >Brak odpowiedzi< i muszę zakończyć działanie... Posiadam WinXP z sp2.Parametry komputera bezproblemowo spełniają wymagania...Na 'czysto' nie działą, po zainstalowaniu patcha 1.06 także...Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...