Skocz do zawartości
mechl!n

Nowa Moneta W Obiegu

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio duzo takich 2pln sprzedawalem na allegro i cena jest od 2,5pln do 230pln. jak chcecie popatrzec na wartosci to popatrzcie na moje komentarze lub poszukajcie na allegro aukcji z tymi monetami.

najfajniejsze sa 200pln ze zlota, placi sie za taka od 600 do 1100pln ale po jakims pol roku sa warte conajmniej 150% tego co zaplacilismy, najdrozsze 200pln potrafia chodzic nawet po 5-6k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najfajniejsze sa 200pln ze zlota, placi sie za taka od 600 do 1100pln ale po jakims pol roku sa warte conajmniej 150% tego co zaplacilismy, najdrozsze 200pln potrafia chodzic nawet po 5-6k.

Nie prawda

naklad zabija monety zlote.

A 2zl nie sa monetami kolekcjonerskimi i powinny byc w obiegu a sa doskonala inwestycja bo nie da sie na nich stracic zawsze mozna kupic za to 4 lizaki ;]

sam zbieram 2zl ale roczniki do 2002 + srebra IIIRP i monety Zygmunta III Wazy - trojaki i poltoraki.

Edytowane przez KaxxL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam aparatu przy sobie więc ją opiszę- jest większa od 5zł, cała "złota" (to chyba nie jest mosiądz- zbyt lekka), na awersie popiersie Konstantego Ildefonsa Gauczyńskiego, na rewersie orzeł i nominał (albo odwrotnie- awers/rewers).

Kogo popiersie???

O matko z córką....

<chyba że nie załapałam żarciku>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu jakaś wylęgarnia archeologów na PPC została założona?

Czegoś nie rozumiem. W końcu lepiej założyć nowy topic na ten sam temat... nie? W czym przeszkadza to, że ktoś dawno nie pisał w temacie? :damage_wall: Edytowane przez calvis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My czesto do sklepu bierzemy z banku drobne to 2zl dostajemy ostatnio takie

monety

Mnie tylko zastanawia dlaczego te okolicznosciowe "dwójki" sa takie inne od normalnych. Lata to po sklepach jak zwykly bilon a pozniej ani do parkometru, ani do automatu z Cola nie mozna wywalic. Niby legal a jednak nie ma pelnej funkcjonalnosci.. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi