Skocz do zawartości
The Boss

Problem Z Wygądem Okna "zamknięcia Systemu" W Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zwracam się z prośbą o udzielenie odpowiedzi, co zrobić by przywrócić standardowy wygląd okna zamykania systemu, charakterystyczny dla Windows XP. Czyli żeby widniały przyciski: Stan wstrzymania, zamknij system i hibernacja ( z tego co pamiętam). Aktualnie to okno wygląda tak, że ma rozwijane menu, z którego się wybiera, jak zamknąć system, wiecie, tak jak, np. w 98. Proszę o wyjaśnienie przyczyny i zaproponowanie rozwiązania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Witam,

zwracam się z prośbą o udzielenie odpowiedzi, co zrobić by przywrócić standardowy wygląd okna zamykania systemu, charakterystyczny dla Windows XP. Czyli żeby widniały przyciski: Stan wstrzymania, zamknij system i hibernacja ( z tego co pamiętam). Aktualnie to okno wygląda tak, że ma rozwijane menu, z którego się wybiera, jak zamknąć system, wiecie, tak jak, np. w 98. Proszę o wyjaśnienie przyczyny i zaproponowanie rozwiązania.

Prawy guzik na pulpicie, Wlasciwosci, w stylach wybierz "Windows XP"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sialala

Dobry dowcip :-P, przeczytałeś chociaż dokładnie o co chodzi? Chyba nie...

@The_Boss

Masz prawdopodobnie włączone logowanie standardowe, wejdź w Konta użytkowników w Panelu Sterowania i tam zmień sposób logowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

@Sialala

Dobry dowcip :-P, przeczytałeś chociaż dokładnie o co chodzi? Chyba nie...

@The_Boss

Masz prawdopodobnie włączone logowanie standardowe, wejdź w Konta użytkowników w Panelu Sterowania i tam zmień sposób logowania.

Przeczytalem post. Gosciu pisze, ze ma klopot z wygladem okienka. Ze zamiast trzech guziczkow ma rozwijalne menu takie jak w 95/98/2000. Nie pisal nic na temat okna logowania.

A okienko pokazujace sie po wejsciu w Start/Zamknij system zmienia sie w zaleznosci od tego jaki styl ma ustawiony dla Windy. Jak ma wylaczone wodotryski, zaokraglane okienka itp - to ma takie cos jak w opisanym przypadku. Co dokladnie odpowiada za wyglad tego okienka nie wiem, ale przywrocenie oryginalnego stylu Windows XP powinno pomoc. Zreszta niech wypowie sie zainteresowany.

edit: Cholera - wlasnie zmienilem na komputerze znajomego Theme na Classic Windows, okienko zamykanie systemu sie zmienilo na takie jak opisane w pierwszym poscie, ale po "odmianie" na styl XP ciagle jest 'ala Win2000... :|

I nie wiem co jest grane, bo nie mam praw administratora :B

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Dziwne, bo jakoś u mnie na XP zmiana stylu na klasyczny nie zmienia wyglądu okna wyłączania komputera :-P, zmienia się to tylko przez panel sterowania.

Na firmowym kompie na koncie z ograniczeniami nie mam dostepu do Panelu Sterowania :| Ekran sie zmienil :| Nic nie kumam :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi